A Dumbledore-t alakító Richard Harris fia köszöni, de nem kér a Harry Potter-sorozatból

2024. szeptember 24. – 18:29

A Dumbledore-t alakító Richard Harris fia köszöni, de nem kér a Harry Potter-sorozatból
Jelenet a filmből – Fotó: 1492 Pictures / Heyday Films / Collection ChristopheL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az első két Harry Potter filmben Albus Dumbledore-t alakító Richard Harris fia, Jared Harris nem akarja eljátszani apja szerepét az HBO Max Harry Potter-sorozatában, írja a Variety. A Harry Potter- sorozatot 2026-ban tervezi bemutatni az HBO Max, várhatóan hét évad készül, mindegyiket J. K. Rowling regényeiből adaptálják. Így, pontosabban Dumbledore szerepe kapcsán merült fel Jared Harris neve. A Mad Menből és a Csernobilből ismert színészt a The Independent Go to Bat című műsorában kérdezték arról, hogy eljátszaná-e Dumbledore szerepét, amire így válaszolt:

„Nem, köszönöm. Amúgy minek ez? Nem értem. A filmek fantasztikusak voltak – hagyjátok békén őket.”

Attól még, hogy Jared nem akarja eljátszani apja szerepét, a Harry Potter filmekben Sirius Blacket alakító Gary Oldman nyitott lenne rá. Nemrég azt nyilatkozta, hogy „talán néhány év múlva” eljátszaná Dumbledore-t.

Richard Harrist 2001-ben szerepelt először Dumbledore-ként a Harry Potter és a bölcsek kövében, utoljára pedig 2002-ben láthatták a rajongók a Harry Potter és a titkok kamrájában. Richard Harris 2002-es halála után Michael Gambon vette át a Roxfort-igazgató szerepét.

Annak ellenére, hogy Jared Harris nem érti minek az, nemrég elkezdődött a Harry Potter-sorozat castingja, a három főszereplő Harry, Ron és Hermione szerepére. Olyan gyerekeket keresnek, akik 2025. áprilisában 9-11 évesek lesznek, és az Egyesült Királyságban vagy Írországban élnek. A kiírásban az is szerepel, hogy olyan jelentkezőket várnak, akik elkötelezettek a sokszínű szereplőgárda mellett.

Francesca Gardiner, aki többek között az Utódlás producere is volt, az új Harry Potter-sorozat showrunnereként dolgozik, de olyan sorozatokon is dolgozott producerként, mint a Megszállottak viadala (Killing Eve) és Az Úr sötét anyagai (His Dark Materials). Mark Mylod executive producerként dolgozik majd a Harry Potter-sorozaton, és néhány részt rendezni is fog. Az Utódlás hatásáról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!