Az Utódlás készítői közül igazolt magának showrunnert és rendezőt a Harry Potter-sorozat

2024. június 27. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Kezd formát ölteni a Maxra érkező Harry Potter-sorozat, két fontos alapembert például már bejelentett a Warner Bros Discovery – írja a Deadline. Ráadásul mindkettőt a 2018 és 2023 között az HBO-n futó, nagy sikerű Utódlás (Succession) című sorozat alkotói közül igazolták le.

A Harry Potter-sorozat showrunnere és executive producere Francesca Gardiner lesz, aki cosulting producerként dolgozott az Utódlás 3. és 4. évadán. De olyan sorozatokon is dolgozott producerként, mint a Megszállottak viadala (Killing Eve) és Az Úr sötét anyagai (His Dark Materials). Mark Mylod executive producerként dolgozik majd a Harry Potter-sorozaton, és néhány részt rendezni is fog. Mylod 16 Utódlás-részt rendezett, ezért a munkájááért összesen négy Emmy-díjat vehetett át – háromszor a legjobb drámai sorozatért járó díjat osztotta meg a sorozat többi alkotójával, de a Connor esküvője című részért külön is átvehette a szobrot, és a harmadik évad záró epizódjáért is jelölték.

De Mylod más nagy sikerű sorozatokkal is nevet szerzett magának a televíziós rendezők körében. Több epizódot rendezett a Szégyentelenek (Shameless) című szériában, hat Trónok harca (Game of Thrones) részért is ő felelt rendezőként, és ő rendezte a 2022-es A menü (The Menu) című filmet is (kritikánk itt). A Harry Potter-sorozat mellett más projekten is dolgozik, négy részt rendez a szintén nagy kritikai- és közönségsikerrel startoló The Last of Us című sorozat 2025-ben érkező második évadából.

A Harry Potter-könyvek szerzője, J.K. Rowling szintén executive producerként dolgozik a sorozaton. Az már biztosnak tűnik, hogy a sorozat 2026-tól lesz látható a Max streamingfelületén. Hét évadosra tervezik, mindegyiket J. K. Rowling könyvéből adaptálják. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik lesznek a sorozat szereplői, a castingról egyelőre nem érkeztek hírek.

Nemrég derült ki, hogy hiába hagyta el tavaly a Max az HBO márkanevet, mostanra úgy tűnik, részben meggondolták magukat a streaming-szolgáltató fejesei, és több prémium kontetjük – köztük a Harry Potter-franchise – is „Max Original” helyett klasszikus „HBO Original”-ként fog futni.

A Harry Potter mellett az It előzménysorozat, a Welcome to Derry és a nemrég zöld utat kapott Lámpások (Lanterns) is az HBO Originals égisze alá költözik a Maxról – írta meg a Variety. A 2025 előtt érkező Pingvin (Penguin) és a Dűne-sorozat (Dune: Prophecy) viszont még Max-ként fog futni, ezeknek az esetében ugyanis már elkezdődött a promóció, így késő lenne váltani.

A döntésről az HBO és a Max tartalomgyártásért felelős vezérigazgatója, Casey Bloys a lapnak azt mondta, azért érezték szükségét a Max és az HBO szétválasztásának, mert a Max brand alatt készülő sorozatok inkább hagyományos televíziós tartalmak, míg a HBO-nál magasabb költsévetésű, prémium streaming tartalmak készülnek.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!