Zöld utat kapott a Lámpások című DC-sorozat az HBO-nál

2024. június 26. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az HBO hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Lámpások (Lanterns) DC-sorozat, ami a két legismertebb Zöld Lámpás, Hal Jordan és John Stewart kalandjaira fókuszál majd, derül ki a Warner Bros. Discovery közleményéből. A projektet Chris Mundy, a nagysikerű Ozark Netflix-sorozat showrunnere felügyeli, a forgatókönyvet pedig Damon Lindelof, a Lost – Eltűntek készítője és Tom King, a díjnyertes képregényíró (pl. Mister Miracle) jegyzi – írja a Hollywood Reporter. A premier dátumát még nem közölték.

A DC képregények hasábjaiból ismert Zöld Lámpás alakulat a galaxist védi a veszélyektől, tagjai olyan gyűrűket viselnek, amik emberfeletti képességekkel ruházzák fel használójukat. Két lámpás kalandjait követhetjük a készülő sorozatban is. A Zöld Lámpásokról még 2011-ben készült film Ryan Reynolds főszereplésével, ez óriási bukás volt mind kritikai, mind anyagi szempontból.

A Zöld Lámpásokról szóló széria ötlete viszont már korábban is felmerült. A Hollywood Reporter szerint a sorozat évekig hánykolódott, a projekten először Greg Berlanti, a DC tévésorozatai (Arrowverse) felett bábáskodó producer kezdett el dolgozni. 2023-ban aztán elkaszálták a tervet, és miután James Gunn átvette a DC Studios irányítását, más formában folytatódott a projekt.

Ekkor jött a képbe az Ozark showrunnere, Chris Mundy, aki executive producerként a True Detective: Night Country készítésében is részt vett. Mundy felkérése nem volt véletlen, hiszen a Berlanti féle Zöld Lámpás sorozat is a True Detective stílusában készült volna. James Gunn úgy nyilatkozott a készülő sorozatról, hogy a Lámpások egy igazán eredeti detektívtörténetben keltheti életre a két legismertebb lámpást. Hozzátette, hogy a sorozat szerves részét képezi majd a 2025-ös Supermannel induló DCU-nak – írja a Warner közleménye.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!