Mindenki brit sorozatokat néz a Netflixen

2024. szeptember 17. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

Dominálnak a brit sorozatok a Netflixen, legalábbis ezt állítja Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója. A Deadline írja, hogy 2024 első felében a négy legnézettebb műsort mind Nagy-Britanniában gyártották.

Sarandos egy londoni eseményen beszélt arról, hogy a Nem versz át (Fool Me Once), a Bridgerton, az Úriemberek (Gentlemen) és a Szarvasbébi (Baby Reindeer) epizódjait összesen 360 millió alkalommal indították el 2024 első félévében. További részletes nézettségi adatok a hét második felében jönnek a Netflixtől erre az időszakra vonatkozóan.

Egy augusztusi elemzés korábban arra mutatott rá, hogy az amerikai színész- és írósztrájk óta elképesztően megnövekedett a kereslet a brit tévésorozatok iránt az Egyesült Államokban. 2023 második és 2024 első negyedéve között 40%-os nézettségemelkedést mutattak a brit produkciók a Netflix és az Amazon Prime Video felületein is.

Ezzel szemben viszont a brit tévénézők (vagy tartalomfogyasztók) mindössze 10%-a használja most a Netflixet, de Sarandos szerint egyáltalán nem lehetetlen ezt a számot feltornázni 25%-ra, amivel már egy szinten lennének a BBC One nézettségével.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!