Jeff Goldblumnak rohadtul elege van az emberiségből

2024. augusztus 31. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évad (Lord of the Rings: Rings of Power, Amazon Prime Video)

A Gyűrük Urát alapul vevő, gigaköltségvetésű sorozat első évadáról azt írtuk, hogy kicsit hiányzott belőle a lélek (az egyes részek után született cikkeinket itt tudják elolvasni) és olyan hatást keltett, mintha egy nyolcórás előzetes lett volna a következő évadhoz.

A második évadra sokkal több akciót ígér a felvezetés, és az eddigi kritikák alapján vizuálisan továbbra is kiemelkedő a sorozat, de a történet felépítése miatt egyelőre megosztóak az első reakciók az augusztus 29-én felpakolt három epizódról.

Terminator Zero (Netflix)

A Terminator-franchise utóbbi időben megtépázott renoméját adhatja vissza a japán Production I.G által jegyzett anime, amit az új Batman-filmeken is dolgozó Mattson Tomlin írt.

Az új sorozat két idősíkon játszódik: a posztapokaliptikus 2022-ből visszarepítenek az időben egy katonát, Eikót 1997-be, hogy a segítségével megakadályozzák az ítélet napját. Eikónak az embereket megvédő mesterséges intelligencián dolgozó tudóst, Malcolm Lee-t kellene megvédenie ehhez, akinek családjára közben a rivális cég, a Skynet is vadászik.

Kaos (Netflix)

A ki***tt világ vége című sorozat akkora siker lett a Netflixen, hogy a fő alkotó, Charlie Covell görög mitológián alapuló tervét már 2018-ban elfogadták. A Kaos bemutatója sokáig húzódott a járvány és a sztrájkok miatt, de végre megérkezett a jelent a mitikus alakok ismert történetével keverő sorozat.

Jeff Goldblum a bukását vizionáló, neurotikus Zeuszt alakítja, aki úgy vezeti le a feszültségét, hogy bosszút forral az emberiség ellen. Eközben Zeusz ellen szövetkezik a sziklához kötözött Prométheusz (Stephen Dillane), aki halhatatlan és halandó szövetségeseivel az istenek istenének bukását készíti elő. A Covell korábbi munkájára is jellemző fekete humorra számíthatunk a sorozattól.

Éjféli cowboy (Midnight Cowboy, Max)

Nemrég a Cinema Niche jóvoltából moziban is vetítették John Schlesinger klasszikusát, de a Dustin Hoffman és Jon Voight főszereplésével készült Éjféli cowboy streamingen is pótolható már.

A New Yorkban szerencsét próbáló texasi szélhámos és egy halálos beteg férfi barátságát elmesélő Éjféli cowboy bemutatásakor a homoszexualitásra tett utalások miatt még a legszigorúbb besorolást kapta, de még így is óriási siker lett, és megkapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is.

Utolsó befutók 4. évad (Slow Horses, Apple TV+, szeptember 4.)

Sokszor dicsértük már az Apple krimisorozatát, amiben Gary Oldman zsíros hajú, lyukas zoknis kémet alakít, akinek egy furcsa, lenézett csapatot kell egyben és életben tartania. Az Utolsó befutókat többek között az is kiemeli a jelenlegi mezőnyből, hogy az évadról évadra változó küldetések mellett az Oldman által alakított Jackson Lambnek és társainak az épp aktuális terrorcselekmény (ezúttal egy bevásárlóközpontban robban bomba) mellett a saját életükben is bőven van mit rendbe tenniük.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!