Isten városa két évtized alatt semmit sem változott

2024. augusztus 25. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Pachinko (Apple TV+, 2. évad)

2022 egyik nagy kritikuskedvenc sorozata volt a Pachinko az Apple-nél, ami Min Jin Lee (I Mindzsin) 2017-es regénye alapján készült, és egy koreai család négy generációjának az életét meséli el 1915 és 1989 között. A koreai diaszpóráról szóló sorozat soha nem látott részletességgel mutatja be, milyen diszkrimináció érte a Japánba települő kisebbségeket. Az első évadot egyaránt méltatták a fantasztikus operatőri munka, forgatókönyv és színészi alakítások miatt. Augusztus 23-tól hetente érkeznek az epizódok a nyolcrészes második évadhoz.

Gyilkos a házban (Only Murders in the Building, 4. évad, Disney+)

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb, klasszikus „Ki lehet a gyilkos?”-típusú, könnyed krimisorozata a sztárokkal (Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Meryl Streep, Cara Delevingne, Paul Rudd, Tina Fey) teletűzdelt Gyilkos a házban, ami augusztus 27-én kezdi a negyedik évadát. A Disney+ felületén augusztus 27-től hetente érkeznek majd új epizódok. „Ki hitte volna, hogy két veterán komikus párosítása egy popsztárral és a true crime őrülettel az utóbbi évek egyik legszerethetőbb sorozatát eredményezi?” – írtuk két évvel ezelőtt a sorozatról.

Isten városa: a harc folytatódik (City of God: The Fight Rages On, Max)

Minden idők egyik legjobb brazil filmjének számít a 2002-es Isten városa, amit annak idején négy Oscarra is jelöltek, amiért minden addiginál nyersebben és hitelesebben mutatta be Rio de Janeiro brutális alvilágát. Azóta készült sorozatos és filmes spinoff is, de a hamarosan megjelenő hatrészes minisorozat az első, ami ténylegesen folytatja a 2002-es film cselekményét.

A sorozat húsz évvel később veszi fel ismét a fonalat a Rakéta nevű főhőssel, aki fotósként tér vissza a favelák közé, dokumentálni az örökké tartó háborút a rendőrök, a szegények, a politikusok, a katonák és a bűnözők között. Az eredeti készítők közül producerként részt vesz a projektben a filmet rendező Fernando Meirelles, és több színész is visszatér majd a régi szerepéhez. Az első epizód augusztus 26-án érkezik, aztán hetente jönnek az új részek a Maxen.

Azok a 90-es évek show (That '90s Show, 3. évad, Netflix)

Magyarországon nincs akkora kultusza a That ‘70s Show sitcomnak, mint az Egyesült Államokban, pedig olyan fiatalok bontogatták itt a szárnyaikat annak idején, mint Mila Kunis, Ashton Kutcher, Danny Masterson vagy Wilmer Valderrama és Topher Grace. Az eredeti sorozat egy Wisconsin állambeli kisváros tinédzsereiről szólt a ’70-es évek második felében. Ennek a folytatása már a '90-es évek közepén játszódik, de a jól ismert színészek csak kisebb szerepekre ugranak be hébe-hóba. A harmadik évad (ami technikailag a második évad második része) mind a nyolc része elérhető már a Netflixen.

Rick és Morty: Anime (Rick & Morty: The Anime, Max)

Ha nem lett volna elég a Marvel multiverzumából, akkor itt van egy másik alternatív idősíkos történet, amit legalább nem vesznek annyira komolyan az alkotók. Ahogy a címből sejteni lehet, ez a Rick és Morty egy vicces-animés spinoffja, ami egy alternatív idősíkon játszódik, és a jól ismert animációhoz képest valamivel japánabb a rajzolás, de azért távol van az arrafelé jól ismert minőségtől, és inkább az anime műfaj parodizálásán van a hangsúly. Az első két rész már ki is jött a Maxen, a további részek hetente érkeznek majd.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power, 2. évad, Amazon Prime)

Folytatódik az Amazon streamingszolgáltatásának egyik legnagyobb presztízsű és legdrágább projektje, A hatalom gyűrűi is. „Minden idők leglátványosabb tévésorozata olyan, mint egy nyolcórás előzetes a következő évadhoz” – írtuk az első évadról, hamarosan kiderül, megérte-e a rajongóknak a várakozás. Az új évad első három része augusztus 29-én érkezik, a maradék öt pedig utána hetente egyesével.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!