Búcsúznak a Netflix szuperhősei

2024. augusztus 11. – 19:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Az Esernyő Akadémia (Umbrella Academy, 4. évad, Netflix)

A végéhez közeledik a My Chemical Romance-frontember, Gerardy Way képregényéből készült szuperhősös sorozat, hiszen a negyedik évad egyben az utolsó is. A történet szerint 1989 október elsején negyvenhárom nő szül egyszerre gyereket úgy, hogy egyikük sem volt terhes. Közülük hatot örökbe fogad egy habókos milliárdos, és szuperhőst nevel belőlük.

Az évadok során a történet ennél jóval mélyebbre ment, és rengeteg minden kiderül a gyerekek és az erejük hátteréről. Ugyan az első évad népszerűsége óta a sorozat közel sem annyira népszerű, mégis bátran lehet mondani, hogy Az Esernyő Akadémia azért a Netflix sikersorozatai közé tartozott az elmúlt öt évben. Az előző évadokkal ellentétben a lezárás csak hatrészes, és már fel is került minden epizód a Netflixre.

Ipar (Industry, 3. évad, Max)

Milyen lehet az élet egy nagy londoni befektetési banknál, ahol pár frissen végzett, fiatal pénzügyi szakember próbál elhelyezkedni? Ez így leírva nem a legizgalmasabb, az Ipar mégis az HBO egyik fontos presztízsdrámájává nőtte ki magát az elmúlt években, és néha már az Utódlás színvonalához hasonlítják.

Irodai ármánykodás, pénzügyi machinációk és fehérgalléros emberek mindenhol. Az Ipar új évadának első része augusztus 12-én kerül fel a Maxre, utána pedig hetente jönnek majd az epizódok.

Vigyázz, ufók! (Solar Opposites, 5. évad, Disney+)

A Rick és Mortyért felelős alkotópáros egyik felének, Justin Roilandnek a saját felnőtt animációs sorozata 2020-ban indult a Hulun, és nemcsak a szinkron miatt tűnhetett ismerősnek. A Rick és Mortyhoz hasonló animációval, humorral és koncepcióval készülő sorozat egy Földön ragadt, földönkívüli család életét mutatja be, akik valahogy igyekeznek beilleszkedni egy tipikus amerikai kisváros életébe.

Roiland a magánéleti botrányai óta kiszállt a produkcióból, de a sorozat továbbra is nagyon népszerű, és biztosan lesz még egy hatodik évad is, ahol a Földet gyűlölő, mindenáron menekülni próbáló Korvo és családja igyekszik majd valahogy elhagyni a bolygónkat.

Rebel Moon 1-2: Rendezői változat (Netflix)

Az első Rebel Moon annyira rossz volt, hogy a másodikról nem is írtunk már a Telexen. Zack Snyder azonban az Igazság ligájából való kikerülése óta bizonyos online körökben valamiféle mártír szerepet tölt be, ezért még mindig vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy a rendezői filmjei kizárólag azért rosszak, mert nem a „valódi”, vagyis a rendezői változatot láthatjuk.

Most hagyjuk azt az ellentmondást, mennyire fura, hogy a Netflix rengeteg pénzt ad egy rendezőnek egy platformokon átívelő franchise-ra, aztán mégis beleszól a végeredménybe. Alig pár hónappal a második rész után pedig azt is bejelentették, hogy mindkét filmből érkezik a véresebb, erőszakosabb, hosszabb és korhatáros rendezői változat, ami majd igazán megmutatja Snyder zsenijét. Az első film így most 3 és fél óra hosszú, de a másodikat is megtoldották még egy órával, szóval akinek erre igénye van, az most minden eddiginél több snyderizmust kaphat otthon a Netflixnek köszönhetően.

Star Wars: Fiatal Jedik kalandjai (Star Wars: Young Jedi Adventures, Disney+)

Augusztus 14-én indul a Disney+ felületén a második évad a kifejezetten kisgyerekeknek szánt animációs Star Wars-sorozatból. A történet a High Republic korban (ahol Az akolitus is) játszódik, és fiatal padawanok kalandjait követi végig, akik egyszer jedi mesterek szeretnének lenni, és minél jobban megtanulni az Erő használatát.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!