Azahriah lóugrással előzött mindenkit, Majkát letaszítva lett a legértékesebb celeb a Forbes listáján

2024. július 31. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

A 23. helyről ugrott az első helyre Azahriah, ezzel két év után letaszította a trónról Majkát, aki 2022-ben és 2023-ban is a legértékesebb celeb lett a Forbes listáján. Majka ráadásul rögtön a harmadik helyre szorult vissza, megelőzte ugyanis Sebestyén Balázs is, aki így tartani tudta tavalyi második helyezését.

A Forbes tizenegyedik alkalommal pontozta a magyar sztárok teljesítményét az egyes kategóriákban (legértékesebb, legkedveltebb, leghitelesebb, legismertebb). A teljes, harmincfős lista az augusztusi Forbes magazinban, valamint a Forbes.hu-n böngészhető.

A legértékesebb celebek listáját idén Azahriah, polgári nevén Baukó Attila vezeti, a Forbes indoklása alapján nem meglepő módon: ő a leghallgatottabb magyar előadó a Spotifyon, triplázott a Puskás Arénában, mozifilmet forgatnak róla, pillanatok alatt elkapkodták a Tisza-kollekcióját, „politikai megnyilvánulásai pedig hosszas tökölés után a kormánypárti oldalakat és véleményvezéreket is elkezdték inspirálni” – erről a Telexen is írtunk. Ennél is fontosabb viszont, hogy Azahriah letarolta a magyar közösségi médiát is, követőinek száma a kétmilliót súrolja, a nyomtatott és az online sajtót is dominálta. A Forbes azt írja, a zsűri egyöntetűként hozta ki a 22 éves sztárt győztesként, ami bizonyítja, hogy „a piac bizony értéket lát az önerőből elért, teljesítményalapú ismertségben, amihez Azi a hazai zenepiac talán legprofibb menedzsmentjét, a Supermanagementet tudhatja maga mögött”.

Sebestyén Balázs harmadik éve tartja a második helyét, a Forbes nála megemlíti azt a Telexszel készült interjút is, ami majdnem egymilliós YouTube-nézőszámot hozott. A lap szerint „Balázs követőtáborának már nincs hova nőnie, cserébe ők a magyar celebpiac egyik leghűségesebb bázisa”, ennek is köszönheti, hogy bár a legértékesebbek listáján csak a második helyig jutott, továbbra is ő a legismertebb magyar celeb.

Majka úgy csúszott vissza a harmadik helyre, hogy közben azért nincs oka panaszra, továbbra is robog a szekér, idén tizenhárom év TV2 után az RTL-csapat tagja lett, ahol meg is kapta mentorszékét az újrainduló X-Faktorban, a Forbes úgy tudja, itthon a nagyobb szabadtéri koncerteken ő az egyik legerősebb italfogyasztást hozó fellépő, a YouTube-on pedig 70–80 milliós lejátszást produkáltak a slágerei. Emellett idén az MVM Dome-ot is bevette körszínpados koncertjével. A Forbes azt írja, Majka huszonkét év után is „az egyik legláthatóbb celeb”, amihez hozzátartozik az is, hogy beszólásaival rendre címlapra kerül, legutóbb pont Azahriah-val kapott össze, miután beszólt Puzsérnak.

A tavalyi listán az új belépők közt szerepelt (tizenharmadikként) a Valmar nevű énekes duó, ők idén már a negyedik helyig meneteltek, őket követi a lista első női szereplője, Ördög Nóra, aki „a Kölyökklub óta a magyar kereskedelmi televíziózás megbízható, profi, de empatikus kisugárzású, szinte mindenki által ismert embere”. A hatodik helyre Palvin Barbi furakodott be, akinek az eredményén a „követőtáborának minősége és aktivitása” mellett az is dobott, hogy tavaly hozzáment Dylan Sprouse amerikai modell-színészhez, ennek köszönhetően pedig újra felfedezték a bulvárlapok is. Tavalyi harmadik helyéhez képest Rúzsa Magdi idén már csak a hetediken zárt, holtversenyben Istenes Bencével. Istenes felesége, Csobot Adél nagyobbat bukott, ő a tavalyi kilencedik helyről a huszonkettedikre szorult vissza. Hosszú Katinka tizennyolc helyet zuhant, csak a huszonnegyedik helyen végzett.

Meglepő nevek is vannak a listán, Geszti Péter újra felkerült rá, és rögtön a kilencedik helyet kaparintotta meg magának. A tizedik helyre pedig befutott Tóth Gabi exe, Krausz Gábor, ami annak tükrében különösen érdekes, hogy az énekesnő a tavalyi huszonegyedik helye után idén már nem is került rá a listára (szintén kiszorult idén Alföldi Róbert és Stohl András). Jákob Zoltánt a Nagy Ő-s szereplése a tizennegyedik helyre repítette.

A leghitelesebb celeb idén D. Tóth Krisztina lett, a WMN alapítója, aki továbbra is az egyik legbefolyásosabb nő a média területén. A legértékesebb celebek listáján ez a huszonharmadik helyre volt elég. A legkedveltebb celeb még mindig Borbás Marcsi, a Kertem nevűYouTube-sorozat és termékcsalád, valamint az Egy.hu életmódszájt és webshop arca (az összesített listán tizenharmadik).

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!