Majdnem belerokkant, de Dev Patelnek bejött az indiai John Wick

2024. június 30. – 06:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Szupersejt (Supacell, Netflix)

Öt átlagos, Dél-Londonban élő fekete fiatal hirtelen szuperképességekre tesz szert, és minden megváltozik az életükben. Röviden erről szól a Netflix új scifije, a Supacell, melynek Andrew Onwubolu alias Rapman, a brit rapper a megálmodója.

A sorozatban minden szereplő másképp viszonyul saját, semmiből megszerzett emberfeletti erejéhez. Az eleinte ellenségeskedő kiválasztottak idővel kénytelenek lesznek összeállni, hogy legyőzzék a rájuk támadó ügynököket, és megvédjék a szeretteiket. Mint Rapman a Varietynek elmondta, alig hitte el, hogy a Netflix tényleg zöld utat adott az ötletének, mivel még sosem látott olyat, hogy csak feketék szerepelnek egy szuperhőssztoriban. Lehet, hogy ezzel megszületett a Top Boy scifi verziója?

Imádlak utálni (Anyone But You, Max)

„Az Imádlak utálni papíron tökéletesen megfelel a bevált receptnek: egy jól ismert irodalmi klasszikust (ez esetben a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-komédiát) modernizál, a történetét pedig a népszerű ”ellenségekből szerelmesek„ és ”kamu randizás„ klisékre építve ágyazza egzotikus környezetbe, és időzíti egy konfliktusos esküvő idejére” – írtuk kritikánkban januárban a vígjátékról, aminek papíron új lendületet kellett volna adnia a romkomoknak, de két olyan főszereplővel, mint Sidney Sweeney és Glen Powell sem sikerült.

Ettől függetlenül egy megnézést biztosan megér, márcsak azért is, mert mostanában tényleg nehéz felkapottabb színészeket találni Hollywoodban Sweeneynél és Powellnél.

Még nem halott (Not Dead Yet, Disney+ 2. évad)

A Confessions of a Forty-Something F**k Up című regénye alapján készült szitkom egy meglehetősen bizarr alaphelyzettel foglalkozik: egy frissen egyedülállóvá váló, teljesen legatyásodott nőről szól, aki visszatér a régi életéhez és karrierjéhez. Utóbbi pedig azt jelenti, hogy egy helyi újságnál ír nekrológokat úgy, hogy közben szellemeket lát. A Még nem halott új évada július 3-án kerül fel a Disney+ felületére.

A majomember (Monkey Man, Apple TV+)

Teljesen helyénvaló indiai John Wickként hivatkozni A majomemberre, hiszen Dev Patel (Skins, Gettómilliomos, A zöld lovag) rendezői debütálása nagyon emlékezetes lett.

Elképesztően dinamikus, nyers és brutális harcjelenetek, erős társadalomkritika és politikai szatíra a jelenkori indiai vezetés felé, miközben mégiscsak egy nagyon klasszikus bosszúállás a film fő motivuma. Patel kis híján tönkrement fizikailag és anyagilag is A majomember készítése közben, de megérte a szenvedés, mert a filmnek simán ott van a helye az elmúlt évek legjobb akciófilmjei között. És nem mellesleg Jancsó Dávid, Jancsó Miklós fia volt a film vágója.

Land of Women (Apple TV+)

Eva Longoria a Született feleségek után újra sorozat főszerepében, ezúttal egy, a mai felhozatalt elnézve meglepően könnyed és vállaltan komforttévézésre szánt produkcióban.

A Land of Womenben Eva Longoria egy olyan gazdag nőt játszik, akinek férje kétes üzletei miatt New Yorkból Spanyolországba kell menekülnie, méghozzá az anyjával és a lányával.

Túlságosan komoly cselekményt nem kell várnunk a gyönyörű helyszíneken forgatott sorozattól, hiszen ahogy a romantikus dramedykben lenni szokott, mindhárom nő szerelmi kalandba keveredik a spanyol kaland során.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!