A Simpson családnak sosem lesz vége

2024. június 23. – 17:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Simpson család (35. évad, Disney+)

Szinte hihetetlen, hogy idén 35 éves a Simpson család, ami már hivatalosan is a legrégebb óta futó tévésorozat az Egyesült Államokban. Az 1989-ben indult animációs sorozatot valószínűleg senkinek sem kell már bemutatni, hiszen Homer Simpson és családja még azoknak is ismerős karakterek, akik soha egy részt nem láttak a Simpson családból. A 35. évad június 26-tól lesz elérhető a Disney+ felületén.

Django elszabadul (Django Unchained, Max)

Quentin Tarantino legnagyobb bevételt (globálisan közel 450 millió dollárt) termelő filmje felkerült a Maxre. A Django elszabadulban egy felszabadított rabszolga elhatározza, hogy kiszabadítja a feleségét az ültetvényéről, és ebben segítségére van egy német fejvadász.

A tipikusan tarantinós western parádés színészi gárdával készült, hiszen kisebb-nagyobb szerepekben feltűnik Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Don Johnson vagy Franco Nero.

Igazság ligája (Justice League, 1. évad, Netflix)

Mielőtt dollármilliárdokba kerülő filmes franchise lett belőle, az Igazság ligája-képregényekből készült egy másik adaptáció, ami sokkal jobban kiállta az idők próbáját.

A 2001-es animációs sorozatból mindössze két évad készült, ami kevésnek tűnhet, de valójában kétszer 26 epizódról van szó. A sorozatot a legjobb DC-rajzfilmekért (Batman: TAS, Superman: TAS, Batman Beyond, de az ő nevéhez fűződik a Freakazoid! is) felelős Bruce Timm készítette, Batman hangját pedig a legendás Kevin Conroy adja, aki két éve hunyt el. Az első évad már fel is került a Netflixre.

A híd alatt (Under the Bridge, Disney+)

A Rebecca Godfrey azonos című regénye és egy megtörtént eset alapján készült minisorozat egy fiatal lány meggyilkolásának történetéről szól. Reena Virk éjszaka csatlakozik a barátaihoz egy házibuliba, de onnan sosem tér már vissza. A korábban bullyngolt, egy híd alatt meggyilkolt 14 éves diák megölésével hét tinilányt és egy srácot gyanúsítanak.

A gyilkosság egyébként 1997-ben történt a kanadai Saanich városában, és akkora felháborodás övezte az ügyet, hogy szép lassan nemzeti tragédiává vált. A nyolcrészes minisorozatban szerepel az Oscarra jelölt Lily Gladstone és Riley Keogh is.

Elfogy a levegő (Max)

Az Elfogy a levegő a szűkülő Inkubátor programban valósult meg, a premierje az idei torontói filmfesztiválon volt, illetve tavaly novemberben ez a film volt a témája a Telex Filmklubnak is.

Az 1995-ös Teljes napfogyatkozás Paul Verlaine (David Thewlis) és Arthur Rimbaud (Leonardo DiCaprio) francia költők viszonyáról szól, az Elfogy a levegő pedig arról, hogyan kerül szorult helyzetbe egy tanár miatta Erdélyben. A filmet Moldovai Katalin rendezte, a főbb szerepekben pedig Krasznahorkai Ágnes és Skovran Tünde látható. A film június 21-én kerül fel Maxre.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!