A sárkányok újra házalnak

2024. június 16. – 07:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Sárkányok háza (House of the Dragon, 2. évad, Max)

Ha nem is robbant akkorát a Trónok harca előzménysorozata, mint az eredeti, azért bőven akadtak kiemelkedő momentumai a Targaryen család történetét feldolgozó spinoffnak, elég csak Milly Alcock, Matt Smith vagy Emma D'Arcy szerepléseit említeni.

A sorozat első évadának egyik meglepő húzása volt, hogy egy karaktert több színész is alakított, hiszen gyakran éveket ugrottak előre a sztoriban. A hírek szerint a második évadban már kevesebbet ugrálnak az időben, cserébe hiába kellett két évet várni a folytatásra, az első évad tíz részéhez képest most csak nyolcat kapunk. Az első epizód június 17-én kerül fel a Maxre.

A fiúk (The Boys, 4. évad, Amazon)

Hiába ölt súlyos milliárdokat az Amazon a Gyűrűk ura jogaira, az igazi sikerprodukciója évek óta a The Boys-képregénysorozat adaptációja, ami annyira népszerű már, hogy többféle spinoff is készült belőle. Az unalmas Marvel- és DC-filmek antitéziseként is értelmezhető sorozat lendülete egyelőre nem akar kifulladni, pedig nagyon úgy néz ki, hogy az ötödik évaddal véget ér a produkció. Addig viszont még kiderül, mi lesz egy olyan világban, ahol egy teljesen becsavarodott szuperhőst (Anthony Starr) az emberek nagy része az új Donald Trumpként kezdi el isteníteni. A negyedik évad első három része június 13 óta elérhető a Prime Videón.

Kingstown polgármestere (Mayor of Kingstown, 3. évad, SkyShowtime)

Taylor Sheridan kevés projektjeinek egyike, ahol nem egykori vagy modern cowboyok vannak a középpontban. A sztori egy fiktív michigani városban játszódik, amelynek a komplett gazdasága a börtönbizniszre épül. Ebben a városban él a McLusky család, akik amolyan mediátorként funkcionálnak a bűnözők, a rabok, az igazságszolgáltatás és a rendőrök között. Ennek a törékeny ökoszisztémának van a közepén Mike McLusky, akit a korábban súlyos balesetet szenvedő Jeremy Renner alakít. Az epizódok június 6-tól kerülnek fel hetente a SkyShowtime felületére.

A sziget szellemei (Banshees of Inisherin, Max)

A sziget szellemei látszólag fekete komédiaként indul, ahol önfeledten nevethetjük ki a gyarló, kicsinyes emberek abszurd konfliktusait és problémáit a világtól teljesen elzárt, fiktív ír szigeten. Csakhogy A sziget szellemeiben végig megbújik egy sokkal drámaibb szál, egy McDonagh korábbi filmjeihez (In Bruges, Három óriásplakát Ebbing határában) képest is sötétebb árnyalat, ami miatt ezt a filmet képtelen háttértevékenységként nézni.

Colin Farrellről és Brendan Gleesonról eddig is tudtuk, hogy iszonyat jól játszanak együtt, és makacs, magányos civakodó barátokkánt is remekelnek, de A sziget szellemeiben még a mellékszereplők (például a később még ismertebbé váló Barry Keoghan vagy Kerry Condon) is karrierjük legjobbját nyújtják.

Lefkovicsék gyászolnak (Netflix)

„Úgy tűnik, ez a film tud az apákhoz szólni, mert ez egy családi film, miközben a gyászról és a vallásról szól. Belelátunk a film által a zsidó vallásba is, ami egy szuper dolog, mert ez nem egy zsidó film, de zsidó emberekről szól. Ha megnézzük az itthoni filmtörténetet, akkor látjuk, hogy ilyen film nem készült még a zsidókról, mert eddig csak a holokausztot mutatták be” – jellemezte korábban a Lefkovicsék gyászolnak szellemiségét az egyik főszerepet alakító Szabó-Kimmel Tamás.

Breier Ádám dramedyje a hetvenen túli, konok bokszedző és a tőle egészen Izraelig menekülő fiának viszonyára koncentrál, ahogy a két férfi egy haláleset miatt kénytelen újra szinte szó szerint megmérkőzni egymással. De a Lefkovicsékban nem csak azt követhetjük végig, ahogy a szereplők a saját módjukon küzdenek a gyásszal, de az is megrázó, amikor a néző számára is feltárul a múlt nagy traumája a két férfi között.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!