Néha jól esik a nyomasztó posztpunk után egy kis Simon and Garfunkel

2024. március 23. – 18:22

Néha jól esik a nyomasztó posztpunk után egy kis Simon and Garfunkel
Fotó: Szabó R. János

Másolás

Vágólapra másolva

Április 6-án tartja az első nagy arénás koncertjét az MVM Dome-ban a Carson Coma, ahol többek között fennállásuk ötödik születésnapját is ünneplik. Ebből az alkalomból a koncertet megelőző hetekben az After-playlisteket a zenekar tagjai állítják össze a kedvenc zenéikből. Az ötödik válogatás Gaál Pétertől, a Carson Coma perkásától érkezik, aki sokszínű gitárzenét válogatott össze.

„Az őszi posztpunk őrületem után, illetve az intenzív stúdiózás és a mindennapos zenélés miatt úgy éreztem az elmúlt pár hétben, hogy kedves, minimálisabb hangszerelésű dalokra van szükségem. Néha jól esik a nyomasztó posztpunk után egy kis Simon & Garfunkel” – írta a playlistről Gaál Péter, aki az ütőshangszerek mellett szintetizátoron is játszik és gyakran énekel is a zenekarban.

Az első válogatást Jónás Attila, a Carson Coma basszusgitárosa állította össze, aki egy kifejezetten jazzorientált playlistet készített olyan nagy öregek zenéiből, mint Miles Davis, Cannonball Adderley, John Coltrane vagy Chet Baker. A második playlistet Héra Barni csinálta, aki főként perui gitáralapú cumbia dalokat szelektált a ‘60-as- és ‘70-es évekből. A harmadik listáért Bóna Zsombor felelt, aki találomra válogatott kedvenc Spotifyon kedvelt dalaiból, a negyedik listára pedig Fekete Giorgio tett slágereket legendás olasz táncdalénekesektől.

Az After Zenetöri legutóbbi adásában Fazekas Gergely zenetörténésszel elemeztük a Carson Coma dalait.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!