Nem akar valaki feltalálni egy jó streamingplatformot?

2024. március 9. – 16:50

Nem akar valaki feltalálni egy jó streamingplatformot?
Fotó: Szabó R. János

Másolás

Vágólapra másolva

Április 6-án tartja az első nagy arénás koncertjét az MVM Dome-ban a Carson Coma, ahol többek között fennállásuk ötödik születésnapját is ünneplik. Ebből az alkalomból a következő hetekben az After-playlisteket a zenekar tagjai állítják össze a kedvenc zenéikből. A harmadik válogatás Bóna Zsombortól, a Carson Coma gitárosától érkezik, aki műfaji megkötés nélkül válogatott a Spotify-on kedvelt dalaiból.

A gyűjtésbe kerültek magyar zenekarok (Jazzbois, Hakumba, Csillagrablók, Qiyan) és hazai szólóprojektek (Granato), illetve MF Doom, Ty Segall, free jazzből, törzsi ritmusokból és ázsiai népzenéből inspirálódó japán kísérleti zene, francia-német elektropop, spanyol EBM, soft rock, és sok indie is.

„Sajnos Spotifyon nincsenek fent a kedvenc mashupjaim, mint a Taylor Swift x Red Hot Chili Peppers, vagy a Kero Kero Bonito x Death Grips, szóval csak elég random sorrendben válogattam azokból a számokból amit lementettem Spotin” – írja Bóna Zsombor a playlistjéről. „Amúgy most, hogy a Bandcamp is elbaszódni látszik, nem akar valaki feltalálni egy jó streamingplatformot? Vagy tényleg igaza van a hozzám hasonló hipsztereknek és a lemezezés a jövő? Jó zenehallgatást!”

Az első válogatást Jónás Attila, a Carson Coma basszusgitárosa állította össze, aki egy kifejezetten jazzorientált playlistet készített olyan nagy öregek zenéiből, mint Miles Davis, Cannonball Adderley, John Coltrane vagy Chet Baker. A második playlistet Héra Barni csinálta, aki főként perui gitáralapú cumbia dalokat szelektált a ‘60-as- és ‘70-es évekből.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!