Nagy álmom ezeket a dalokat színpadon énekelni, fekete öltönyben, a zakó zsebéből kilógó virággal

2024. március 16. – 05:27

Nagy álmom ezeket a dalokat színpadon énekelni, fekete öltönyben, a zakó zsebéből kilógó virággal
Fotó: Szabó R. János

Másolás

Vágólapra másolva

Április 6-án tartja az első nagy arénás koncertjét az MVM Dome-ban a Carson Coma, ahol többek között fennállásuk ötödik születésnapját is ünneplik. Ebből az alkalomból a következő hetekben az After-playlisteket a zenekar tagjai állítják össze a kedvenc zenéikből. A negyedik válogatás Fekete Giorgiótól, a Carson Coma frontemberétől érkezik, aki a kedvenc olasz zenéit gyűjtötte össze.

A playlist a „2007. 06. 18.” címet viseli. Fekete elmondása szerint ez egy utalás a Feldobom a követ egyik ikonikus sorára, ami „szándékosan nincs igazán megmagyarázva sehol”.

A playlist 31 olasz dalt foglal magába a múlt századból, rajta olyan könnyűzenei legendákkal, mint Lucio Dalla, Fred Bongusto, Lucio Battisti, Fabrizio De André, Loretta Goggi, vagy Roberto Vecchioni. Az olasz-magyar származású frontember – aki 7 éves koráig egy Torino melletti kisvárosban élt – ezzel múltat is idéz, illetve jövőbeli terveit is előrevetíti:

„Minden alkalommal, amikor ezeket a dalokat hallgatom, egy olyan kellemes, mesterséges honvágyat idézek elő saját magamban, amitől rögtön én is olasz táncdalénekes akarok lenni. Nagy álmom egyszer ezeket a dalokat majd színpadon énekelni, fekete öltönyben, a zakó zsebéből kilógó virággal”.

Az első válogatást Jónás Attila, a Carson Coma basszusgitárosa állította össze, aki egy kifejezetten jazzorientált playlistet készített olyan nagy öregek zenéiből, mint Miles Davis, Cannonball Adderley, John Coltrane vagy Chet Baker. A második playlistet Héra Barni csinálta, aki főként perui gitáralapú cumbia dalokat szelektált a ‘60-as- és ‘70-es évekből. A harmadik listáért pedig Bóna Zsombor felelt, aki találomra válogatott kedvenc Spotifyon kedvelt dalaiból.

A Carson Coma és Beton.Hofi új közös daláról és klipjéről itt írtunk.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!