Félelmetes visszanézni a Navalnijról szóló dokumentumfilmet

2024. február 18. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

Heti streamingajánló (február 15–22.)

Az After hetente jelentkező streamingajánlójában mindig a legfrissebben felkerült, vagy hamarosan felkerülő filmekről és sorozatokról írunk, amelyek elérhetőek Magyarországról is.

Ifjú Sheldon (Young Sheldon, febr. 21. HBO Max)

Utolsó évadához érkezik az Agymenők előzménysorozata, ami Jim Parsons karakterének gyerekkorát meséli el. A 2017-ben indult sorozat még a hatodik évadában is közel 10 millió embert érdekelt átlagosan, vagyis kifejezetten népszerű annak ellenére, hogy az eredeti sorozatból nem nagyon szerepelnek benne ismert színészek. Az utolsó évad ráadásul egy év szünet után érkezik, és az eddigi, 18-22 epizódhoz képest csak 14 részből áll majd.

Halo (SkyShowtime)

Minden idők egyik legdrágább, részben Magyarországon is forgatott tévésorozatának második évada nemrég debütált. A népszerű videójátékból készült sorozat a 26. században játszódik, és az emberiség küzdelmét mutatja be egy idegen faj elleni háborúval. És természetesen visszatér Master Chief szerepében Pablo Schreiber is.

The Vince Staples Show (Netflix)

Nehéz megmondani, hogy miről szól Vince Staples rapper új műsora a Netflixen, ami ránézésre egy félfiktív, féldokumentarista műsor egy viszonylag népszerű, közepesen sikeres rapper életéről és hétköznapjairól az otthonában. Vince Staples az újkori hiphop egyik érdekes figurája, aki közismert a kísérletezéseiről és néha látványos mellélövéseiről. Az ötrészes évad már fent is van Netflixen.

Ninja Kamui (HBO Max)

A legelborultabb animációs sorozatokért (Rick és Morty, Robot Chicken, Primal stb.) felelős Williams Street stúdió japán animátorokkal fogott össze, hogy egy modernkori nindzsa történetét mesélje el. Egy Joe Higan nevű amerikai nindzsa megszökött a japán klánjától, hogy a vidéki Amerikában kezdjen új életet, de minden megváltozik, amikor egy bérgyilkos megpróbál rajta és a családján bosszút állni az árulása miatt.

Navalnij (HBO Max)

Február 16-án elhunyt a legismertebb orosz ellenzéki politikus, Putyin egykori legesélyesebb kihívója, Alekszej Navalnij, akit tavaly óta tartottak fogva egy sarkkörön túli egykori Gulag-telepen.

A tragikus hír apropójából érdemes elővenni a Navalnij nevét viselő 2022-es dokumentumfilmet, ami a CNN Films és az HBO Max közreműködésében készült, és Oscar-díjjal is jutalmazták.

A film – amit friss hírek szerint Budapesten is újra levetítenek a mozikban – a politikus mérgezésétől és korai éveitől kezdve egészen Moszkvába való visszatéréséig, majd letartóztatásáig követi Navalnij izgalmas és végzetes útját. A dokumentumfilmről korábban már a Telexen is írtunk, Klág Dávid kritikája itt olvasható. „A Navalnijról készült film akkor is elképesztő, ha minden részletet tudunk előre” – írtuk akkor a filmről.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!