Indul a Michael Jackson-film forgatása, a főszereplő egy mozdulatot már biztosan jól megtanult

2024. január 22. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn elindult a Michael Jackson életéről szóló film forgatása – írja a Hollywood Reporter, miután az énekest játszó Jaafar Jackson (Michael Jackson unokaöccse) erről posztolt az Instagramon.

Két éve jelentették be, hogy a Bohém rapszódia producere, Graham King életrajzi filmet készít Jacksonról. Azóta kiderült, hogy Jaafar Jackson játssza majd az énekest, a filmet Antoine Fuqua rendezi, a forgatókönyvet pedig John Logan, a Gladiátor, a 007 – Skyfall és a 007 Spectre – A Fantom visszatér szerzője írja.

A film mögött álló Lionsgate stúdió szerint az énekes életének minden fontosabb pontját érintik majd, így valószínűleg felmerülnek majd a gyerekek zaklatásával kapcsolatos vádak is – bár a film Michael Jackson hagyatékának kezelőivel együttműködve készül, ami hatással lehet arra, hogyan mutatja be az énekes ellen élete során, majd halála után felhozott gyermekmolesztálási vádakat.

2003-ban Jackson az egyik ügyben bíróság elé állt, nem találták bűnösnek. Egészen haláláig ragaszkodott ártatlanságához, de a vádak azóta is árnyékot vetnek megítélésére.

John Branca és John McClain irányítása alatt a Jackson-hagyaték az elmúlt 11 évben 2,5 milliárd dollár bevételt hozott, és 2009-es halála óta Jackson minden évben a legjobban kereső elhunyt híresség maradt. Michael Jackson 50 éves korában egy propofol nevű klinikai anesztetikum túladagolása miatt halt meg.

Az HBO 2019-ben bemutatott dokumentumfilmje, a Leaving Neverland újra felelevenítette a sztárral szemben felmerült gyermekmolesztálási vádakat, amelyek alól 2005-ben felmentették. A megrázó dokumentumfilmben ketten is beszéltek arról, hogy gyermek- vagy kamaszkorukban vendégeskedtek az énekes Santa Barbara közelében lévő birtokán, ahol a sztár szexuálisan közeledett hozzájuk.

A sztár hagyatékát kezelő szervezet 2020-ban 100 millió dollár kártérítést követelt a mozicsatornától a néhai énekes jó hírnevének megsértéséért.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!