A néhai Michael Jackson ügyvédei perlik az HBO-t a molesztálást felemlegető dokumentumfilm miatt

2020. december 15. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az HBO fellebbezésének elutasítása után választott bíróság fog dönteni abban az ügyben, amelyben a 2009-ben elhunyt Michael Jackson hagyatéki vagyonkezelője indított pert a mozicsatorna ellen a Leaving Neverland című dokumentumfilm miatt.

A dokumentumfilmben ketten is beszéltek arról, hogy gyermek- vagy kamaszkorukban vendégeskedtek az énekes Santa Barbara közelében lévő birtokán, ahol a sztár szexuálisan közeledett hozzájuk.

A Michael Jackson hagyatékát kezelő szervezet 100 millió dollár kártérítést követel a mozicsatornától a néhai énekes jó hírnevének megsértéséért.

A pert arra alapozzák, hogy az HBO Jackson 1992-es Dangerous című turnéja előtt aláírt egy olyan szerződéses klauzulát, amelyben vállalta, hogy nem tünteti fel rossz színben az énekest. A kereset szerint azonban a 17 évvel később, a 2019-es Sundance fesztiválon bemutatott, kétrészes dokumentumfilm újra felhozza azokat az időközben ejtett vádakat, amelyek szerint Jackson két kiskorút szexuálisan molesztált.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

Az HBO jogászai szerint a Jackson-hagyaték kezelői ezt a szerződéses klauzulát (Non-Disparagement Clause) arra használják, hogy a néhai énekes egykori áldozatait elhallgattassák.

Tavaly az elsőfokú bíróság helyt adott annak, hogy a pert ezen a címen egy választott bíróság elé terjesszék. Az HBO fellebbezett ez ellen, de hétfőn a fellebbviteli bíróság három bíróból álló testülete helybenhagyta, hogy az ügyről egy választott bíróság döntsön. A bírák egyetértettek abban, hogy a per „komolytalan” lehet, de erről szerintük a bíró feladata lesz döntést hozni.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!