Jön A korona dán változata a pár napja lemondott II. Margit életéről

2024. január 19. – 17:01

Jön A korona dán változata a pár napja lemondott II. Margit életéről
II. Margit – Fotó: Ergei Gapon / Anadolu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Alig pár nappal II. Margit dán királynő lemondása után bejelentették, hogy sorozat készül az életéről – írja a Guardian.

Az Af Guds nåde (Isten kegyelméből) munkacímet viselő sorozatot rögtön a brit A korona (The Crown) című sorozathoz hasonlítják, amely II. Erzsébet brit uralkodó életét dolgozza fel. A dán verziót a korábbi népszerű sorozat, a Borgen készítői fejlesztik a dán TV2-vel közösen, és várhatóan jövőre mutatják be.

A sorozat helyszíne az Amalienborg-palota, a királyi család koppenhágai rezidenciája lesz, és a történet II. Margit 1940-es születésétől kezdődik. A készítők szerint a történetet a királyi család és a királyi udvar alkalmazottainak szemszögéből mesélik majd el, de a sorozat mindenekelőtt „egy lány és a családja” sztorijára épül.

A sorozat producere Meta Louise Foldager Sørensen, aki a 2012-ben Oscar-díjra jelölt Egy veszedelmes viszony (A Royal Affair) című dráma producere volt. Arról beszélt, hogy II. Margit minden dán életének része volt. A dán TV2 pedig azt reméli, hogy a sorozattal jobban megértheti a világ, milyen fontos szerepet játszik a királyi ház a dán identitásban és fejlődésben.

II. Margit dán királynő az egész országát meglepte hagyományos újévi beszédével, melyben egészségügyi problémáira hivatkozva bejelentette, hogy 52 évnyi uralkodás után két hét múlva lemond a trónról fia, Frigyes javára. X. vasárnap koronázták meg, és három nappal később már meg is jelent a könyve A Király szava címmel.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!