Baby Yoda és a mandalóri lesz a következő Star Wars-film két főhőse

2024. január 9. – 18:37

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy bejelentést tett a Disney, ugyanis hivatalosan is megerősítették, hogy a következő Star Wars-film nem másról fog szólni, mint a tévésorozatból már jól ismert mandalóriról, illetve fogadott fiáról, Groguról, írja a Variety. A filmet a sorozatért is felelős Jon Favreau rendezi, és már idén hozzákezdenek.

A film címe The Mandalorian and Grogu lesz, de egyáltalán nem biztos, hogy a végén is ennél maradnak. Favreau mellett producer lesz állandó Star Wars-os alkotótársa, Dave Filoni (Clone Wars, Ahsoka, A mandalóri) is, illetve Kathleen Kennedy.

A bejelentés azért is érdekes, mert az elmúlt években egy tucat különböző Star Wars-filmet jelentettek be, majd nem lett belőlük semmi, és az új trilógia vége óta kizárólag a Disney+ felületére készültek hol jobb, hol gyengébb sorozatok a Star Wars világában. A mandalóri kétségtelenül kiemelkedett mindezek közül, és gyakorlatilag Favreau és Filoni mentették meg a Disney-t az utolsó filmtrilógia miatti teljes blamától.

Ettől még a Variety is kitér arra, hogy a most bejelentett filmen kívül saját Star Wars-mozikon dolgozik még Sharmeen Obaid-Chinoy, James Mangold és a már említett Dave Filoni is. Hogy ezek mikor jelennek meg, csak találgatni lehet, mert a Disney ugyan lefoglalt három dátumot is (egyet 2026 májusában, egy-egy pedig 2026 és 2027 decemberében) egy-egy Star Wars-filmre, de még csak megtippelni sem lehet, hogy ezek közül melyik lesz látható legkorábban, ha elkészül egyáltalán.

Cikkünk megjelenése után az is kiderült, hogy Dave Filoni nekiláthat az Ahsoka folytatásának, ugyanis a Disney berendelte a második évadot.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!