Rácz Jenő súlyosan megsérült a Sztárbox-döntőn, leszakadt egy ideg a szeme alatt

2023. december 14. – 05:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Molnár Áron elleni döntőn bekapott ütéstől leszakadt egy ideg Rácz Jenő szeme alatt, ami miatt pár másodpercre még a látása is elment az összecsapáson – írta csütörtök éjszakai posztjában az ismert séf.

„Most jöttem ki nemrég a kórházból… – kezdte Instagram-posztját Rácz. – Sajnos vasárnap komolyabban megsérültem… Részt vettem egy MR, CT, szemészeti és fül-orr-gége vizsgálaton, ahol sajnos azt mutatták ki, hogy az arccsontom eltört és az egyik ideg leszakadt a helyéről… az utóbbira lettem figyelmes, hogy valami nem oké…”

Rácz szerint a meccs napja nem volt élete legszerencsésebb napja, „mert az első ütés amit bekaptam, az elég gyorsan eldöntötte a dolgok kimenetelét. A jobb oldali szemem látása pár másodpercre elment, aztán szép lassan vibrálva visszajött. Sajnos ettől megtorpantam, a mozgáskoordinációt elveszítettem és már éreztem, hogy ez a mérkőzés sajnos elment… Mindenesetre nem is a meccs a lényeg, mert szarul boxoltam, Áron jobb is volt. Azért viszont hálás vagyok, hogy az edzőm bedobta azt a bizonyos törölközőt. Megmentett egy nagyon nagy sérüléstől, amiért örökké hálás leszek! Ilyen sport, a box, ez benne van a pakliban, senki sem hibás vagy felelős miatta.”

Frissítés: Csütörtök délelőtt Rácz Jenő újabb posztot osztott meg az Instagramján, amiben közölte, hogy nem kell megműteni. „Nemrèg jöttem ki az utolsó vizsgálatomról, ahol szerencsére azt a hírt kaptam, hogy nincs szükség műtétre. A törés egy nagyon vékony csonton történt, így 2-3 héten belül összeforr, a duzzanat pedig pár nap alatt jobb lesz.”

„Holnap szerencsére megyünk nyaralni, úgyhogy lesz időm kipihenni magamat. Ezért is volt számomra fontos, hogy megelőző vizsgálatokat végezzünk, hogy nehogy ott legyen majd baj egy szigeten a semmi közepé. A sportban benne van a sérülés kockázata bármilyet is végzünk. Köszönöm nektek az aggódást és a kedves szavakat, legyen mindenkinek boldog karácsonya” -írta Rácz.

Egy perc alatt vége volt a legnagyobb rivalizálásnak

A legszínvonalasabb meccset a Sztárbox fináléjában mindenki a középsúlyú döntőtől várta, ahol két relatíve technikás és felkészült ellenfél, Rácz Jenő és Molnár Áron csapott össze. Molnár alig egy perc alatt eldöntötte a meccset. A fordított felállásban bunyózó színész ugyanis előbb egy – bokszban szokatlan, és technikailag igen pengés megoldásnak számító – előrelépésből elővezetett balhoroggal csapta el a sztárséf állát, majd ugyanezt az ütést hátsó kézből is eladta.

Ráczra rá is kellett számolni, és Molnár van annyira technikás és rutinos bokszoló (mármint edzőtermi bunyók szintjén), hogy ne engedje ki kezéből a győzelmet. Agresszívan rontott Ráczra, aki egy bekapott testütéssel után megtántorodott, mire a bíró véget vetett a találkozónak.

A Médiatanács szerint félelemkeltő volt a Sztárbox egy korábbi adása, eljárást indítottak Kabát Péter kiütése miatt

Eljárást indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Sztárbox című műsora miatt, mert bizonyos jelenetei „erőszakosak és félelemkeltőek” voltak.

Bejelentés nyomán az RTL november 19-i Sztárbox című adását vizsgálta a Médiatanács: a műsorszám egyik kifogásolható jelenete Kabát Péter és Rácz Jenő mérkőzése volt, amelyben Rácz Jenő kiütéssel legyőzte a volt válogatott futballistát. A földre kerülő és eszméletlen Kabát orvosi segítséget követően tudott csak lábra állni, és részt venni az eredményhirdetésen. Később kiderült, hogy a KO után a térde megsérült, amit aztán meg is kellett műteni.

A hatósági ellenőrzés alapján a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését kedvezőtlenül befolyásolhatta, ezért a Médiatanács most induló eljárásában azt vizsgálja, megfelelő volt-e a műsorszám korhatárbesorolása. A vélhetően helytelen besorolás és így a nem megfelelő sugárzási időpont miatt a Médiatanács eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen. Kiemelték, hogy ez már a második hasonló eset a Sztárbox műsorszámmal kapcsolatban, ugyanis a műsor november 5-én sugárzott epizódja miatt is indult már vizsgálat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!