Hullámzó meccsekkel fordult rá a célegyenesre a Sztárbox

2023. december 4. – 11:01

Hullámzó meccsekkel fordult rá a célegyenesre a Sztárbox
Molnár Áron egyelőre megállíthatatlan – Fotó: Balogh László / RTL Sajtóklub

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL nagy pechjére a Sztárbox a múlt heti adásban ellőtte puskapora javát: a műsor egyik legjobban várt, legnagyobb port kavaró összecsapására Rácz Jenő és Istenes Bence között már az első elődöntőben sor került. Az internetes adok-kapok a ringben folytatódott, a nem túl szép menet végül Rácz győzelmével ért véget, a botrány lezárásaként pedig a két sztár nemrég elásta a csatabárdot.

Következhetett az elődöntők második köre, ahol kiderült, ki csatlakozik Berki Mazsihoz, Rácz Jenőhöz és Brasch Bencéhez a jövőheti Szuperdöntőbe (az RTL szavaival élve). Az utolsó előtti adásra már mindenki egész szépen belerázódott szerepébe, Csobot Adél például meglepő módon sokkal visszafogottabb, ami nagyon jól áll neki. Az RTL soron következő új műsorát, A Város Királynői – The Real Housewives of Budapestet viszont így is csak papírból sikerül bepromózni. Héder Barna is egyre kevesebbet kellemetlenkedik, Szujó Zoltánnak viszont tényleg csak azt lehet felróni, hogy következetesen tiktakkozza a TikTokot.

A papírforma

Az első mérkőzés a férfi középsúlyban, Molnár Áron „noÁr” és Józan László között zajlott. Itt nagy meglepetésre nem lehetett számítani, hiszen amíg Molnár már a műsor nyitómeccsén kiütötte Frohner Fecót, addig Józannak csupán egy gyenge és meglehetősen eseménytelen meccsre futotta Kállay-Saunders András ellen. A két színész egyébként nagyon jóban van egymással, de Rácz Jenő és Kabát Péter meccse óta tudjuk, hogy ez nem sokat számít. Molnár pedig el is mondta a bemutatkozó kisfilmjében, hogy ő bizony győzni jött, éhes a meccsre, és meg sem áll a döntőig, illetve az övig.

A meccs jóformán már a bevonulás alatt eldőlt, Molnár magabiztosságával szemben Józan berollerezése elég gagyinak hatott. A ringben aztán bekövetkezett az, amit előre is sejteni lehetett, a remek fizikumú és vérszomjas Molnár gyakorlatilag azt csinált a helyzetre még mindig gyermeki lelkesedéssel rácsodálkozó Józannal, amit akart. A Sztárbox egyik legrövidebb meccsén a nemrég az Afterben Krúbi által bekóstolt Molnár Áron kis híján egyetlen balegyenessel kiütötte ellenfelét, akire azonnal rá is kellett számolni, és habár tudta folytatni a küzdelmet, az látszott, hogy egy teljesen másik meccsen van.

Próbálkozott ugyan ütéseket bevinni, de közben folyamatosan hátrált, míg Molnár ránézésre az ereje néhány százalékát használva teljesen lenullázta. Józan rövid időn belül másodjára is megtántorodott egy bekapott ütés után, mire a bíró újra rászámolt, ezen a ponton pedig (az első menet körülbelül felénél) az edzői bölcsen bedobták a törölközőt. A két színészt nem is lehetett egy lapon említeni, ha folytatódik a meccs, nagyon csúnya véget érhetett volna a küzdelem.

Józan Lászlóra kétszer is rászámoltak egy menetben – Fotó: RTL Sajtóklub
Józan Lászlóra kétszer is rászámoltak egy menetben – Fotó: RTL Sajtóklub

Molnárból aztán előbújt noÁr, győzelmét a közalkalmazottaknak ajánlotta, Héder Barnára pedig rászólt, amiért az a női edzőjétől nem kérdezett semmit, mire az rutinosan lerendezte a közjátékot azzal, hogy

„Neki is nagyon szép a mosolya!”

Vasárnap tehát Rácz Jenő kontra Molnár Áron döntő a Sztárbox középsúlyában, ami garantáltan egy érdekes és izgalmas mérkőzés lesz, lehetetlen megjósolni, hogy a két bulldózer közül ki fog felülkerekedni.

Utolsókból az elsők

A Biebers és Trokán Nóra felejthető produkciója utána következett a női könnyűsúly második elődöntője, ami az előzetes nézői szavazatok alapján (60-40) a legkiegyensúlyozottabb meccsnek ígérkezett. Ettől függetlenül a három meccs közül talán Dobos Evelin és Nyári Dia ütközete tűnt előzetesen a legkevésbé hívogatónak, azonban a két színésznő rácáfolt erre a feltételezésre, és az adás legjobb bunyóját produkálták. A felek ebben az esetben is egymás kollégái és barátai, ennek ellenére Nyári edzője KO-val tervezett győzni, ami kockázatos taktika, ahogyan ezt Szujóék is megjegyezték.

A gongszót követően a két színésznő azonnal egymásnak esett, kérlelhetetlenül mentek előre, és gyakorlatilag el sem hagyták a ring közepét, olyanok voltak, mint a mesebeli két kecske. Dobos kihasználta hosszú karjait, oldalról rendre betalált pontos jobbhorgaival, Nyári viszont rendíthetetlennek tűnt. A második menetre meg is találta magát, pusztító erejű találatai pedig keményen ki is fárasztották Dobost, ekkorra kezdett igazán látszani, hogy itt az erő csap össze a mozgással és technikával.

Dobos Evelin és Nyári Dia meccsén mindketten megkapták a magukét – Fotó: RTL Sajtóklub
Dobos Evelin és Nyári Dia meccsén mindketten megkapták a magukét – Fotó: RTL Sajtóklub

Azonban Dobost sem kellett félteni, meglepően jól állta a sarat, és időről időre betalált Nyárinak. A meccs végére mindketten elfogytak a folyamatos adok-kapokban, fáradtan dobálták egymásra ökleiket, Dobos ütései viszont még így is valamivel nagyobb arányban találtak be, aminek meg is lett az eredménye: a pontozáskor a bírók őt hozták ki győztesen a küzdelemből. Ezzel ő bunyózhat majd Berki Mazsival a döntőben, edzőjének, Dobrádi Zsoltnak pedig mindkét versenyzője döntős, hiszen ő készítette fel Rácz Jenőt is a műsorra.

Titánok harca

Curtis rapbetétjét követően került sor az este utolsó és talán legjobban várt meccsére, a férfi nehézsúly második elődöntőjére Árpa „Nárcisztikus” Attila és Pintér „Kentaur” Tenya között. Mindkét férfióriás KO-val jutott be az elődöntőbe, előbbi Nagy Ervint ütötte ki egyetlen menet alatt, utóbbi pedig Dobrádi Ákossal bánt el. Érdekes, hogy a szavazatok alapján (76-24) a nézők biztosak voltak Árpa győzelmében, a két sztár fizikumát elnézve ennél kiegyensúlyozottabb mérkőzésre lehetett számítani, sőt talán inkább Pintér tűnt esélyesebbnek.

Árpa Attila sajnos farkas létére nem Akelára vonult be, Pintér Tenya pedig ló helyett pónifogat kíséretében érkezett a ringbe, ahol aztán egymásnak feszült Góliát és Góliát. A küzdelem higgadtan indult, de azért meg-meglódultak a rémisztő parasztlengők, és benne volt a pakliban, hogy bármelyik pillanatban KO-val végződik a meccs – ráadásul azt sem nagyon lehetett megmondani, hogy ki kerülne padlóra előbb. Azonban az is jól látszott, hogy mindketten nagyon fáradnak, egy-egy ütés is rengeteget kivett belőlük, nem beszélve a védekezésről és a bekapott bombákról.

Pintér bírta nehezebben szuflával, az első menet után ülni is alig bírt, a második menetre konkrétan alig állt a lábán, amit Árpa sportszerűségből (és valószínűleg szintén fáradtságból) nem használt ki, így hamar kialakult az a dinamika, hogy

a két tagbaszakadt férfi leengedett karokkal, lihegve támolyog egymással szemben.

Árpában azonban több volt a szufla, és még a második, harmadik menetben is olyanokat tudott rárobbanni Pintérre, hogy az még a sikeres védekezés mögött is időről-időre megszédült, egyszer rá is kellett számolni.

Árpa Attila és Pintér Tibor nem kímélte egymást – Fotó: RTL Sajtóklub
Árpa Attila és Pintér Tibor nem kímélte egymást – Fotó: RTL Sajtóklub

Hiába készült mindkét fél kiütésre a bemutatkozó kisfilmek tanúsága szerint, a negyedik menetre sajnos már nem egymással küzdöttek, hanem levegőért, a bíró pedig többször is röhögve próbálta őket verekedésre bírni, de az utolsó két percben már alig maradt bennük szusz. A meccset végül pontozással Árpa nyerte, de ez csak azon múlt, hogy jobban bírta energiával az ütközetet.

Ahogy Pintér Tibor fogalmazott a meccs után, Árpa valóban elismerésre méltóan boxol 52 éves korához képest, azonban Kokó meglátása is pontosnak tűnt:

az sem biztos, hogy a győztes kipiheni a meccset vasárnapig, nemhogy legyen esélye Brasch Bencével szemben.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!