A BBC-nél öten panaszolták be a szexuális bűncselekményekkel vádolt Russell Brandet

2023. november 14. – 18:40

Másolás

Vágólapra másolva

Azok után, hogy szeptemberben öt nő vádolta meg nemi erőszakkal az egykori műsorvezető Russell Brandet, majd nem sokkal később nyomozás is indult az ügyében, az érintettsége miatt ugyancsak vizsgálatot kezdeményező BBC kedden jelezte, hogy eddig öt panasz érkezett hozzájuk a 2006 és 2008 között rádióműsorokat vezető Brand viselkedése miatt – írja a BBC.

A BBC tájékoztatása szerint az ötből két panasz a vizsgálat megkezdése óta futott be hozzájuk, és elsődlegesen nem komoly szexuális témákról van szó bennük, hanem Brand munkahelyi viselkedéséről. A másik háromból egyről már 2019-ben is tudott a BBC vezetése, bár hivatalos bejelentést nem tett róla az érintett nő, aki azt állította, hogy a férfi 2008-ban egy Los Angeles-i vécében a farkát mutogatta neki, majd a közvetlenül ezután felvett rádióműsorában viccelődött a történtekkel. A másik két eset a Radio 2 és a Radio 6 Musicnál töltött idejéből származik.

Emellett a BBC azt az állítást is megpróbálta kivizsgálni, hogy Brand tinilányokat vitetett a lakására BBC-s autókkal, ám mint kiderült, ennyi idő távlatából már nem elérhetőek a foglalások feljegyzései, ezért nem tudták rekonstruálni a történteket. Az is kiderült, hogy az egész ügy felgöngyölítése nehézkes, mert a BBC akkoriban például nem vezetett központi nyilvántartást a zaklatásos panaszokról, de az biztos, hogy annak idején nem léptek fel vele szemben. A hallgatók egyébként állítólag már akkor is fogalmaztak meg aggályokat Brand műsorainak hangvétele miatt.

Russell Brand több évtizedes karrierjét nézve nehéz eldönteni, hogy pontosan micsoda, és miben a legjobb. Színészként kezdte, transzgresszív stand-uposként folytatta, brit tévés sztár lett, aztán egy ideig hollywoodi sztár is, belefolyt a politikai életbe is, majd az utóbbi pár évben saját magához képest is radikalizálta magát, és az a fajta online véleményvezér és megmondóember lett, aki Tucker Carlsonnak ad interjút, felkérdezi a gyógyszeripart, és Joe Bidenről és 9/11-ről oszt meg egészen elborult dolgokat. Emellett pedig lehet, hogy szexuális ragadozó is, bár ő maga hevesen tagadja az ellene felhozott vádakat. Brandről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!