Öt nő vádolja nemi erőszakkal Russell Brandet

2023. szeptember 16. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

A brit Sunday Times és a Channel 4 tévécsatorna közös oknyomozásában öt nő állt elő azzal a váddal, hogy az ismert színész-humorista Russell Brand szexuálisan zaklatta és megerőszakolta őket. Egyikük csak 16 éves volt, amikor ez történt. Ő azt mondja, Brand pontosan tudta is ezt, sőt „gyermeknek” szólította, és többször arra kérte, hogy olvasson fel neki Nabokov híres regényéből, a Lolitából. Mind az öt eset 2006 és 2013 között történt.

Brand már a cikk megjelenése előtt egy videóban reagált a vádakra, ahol azt mondta, bizonyos körök hazugságokkal fogják megtámadni. Rögtön kiállt mellette a szintén nemi erőszakkal vádolt influenszer Andrew Tate, majd maga Elon Musk is – mindketten az elég homályosan megfogalmazott „mátrixot” (liberális elit, háttérhatalom, „ők”, stb.) sejtik a háttérben, akiket zavar Brand ténykedése.

Russel Brand eredetileg humoristaként szerzett magának hírnevet, később hollywoodi filmekben is szerepelt, 2010 és 2012 között pedig a popsztár Katy Perry férje volt. Karrierjét állandó botrányok kísérték, az MTV-ből például akkor rúgták ki, amikor a szeptember 11-i terrortámadás másnapján Oszama Bin Ladennek öltözve jelent meg a stúdióban. Miután az efféle ügyek miatt a mainstream médiából kikopott, a közösségi médiában fedezte fel újra magát wellnessguruként és egészen hajmeresztő összeesküvés-elméletek hirdetőjeként. A Covid-világjárvány alatt különösen sok kritikát kapott változatos álhírek terjesztése miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!