Nyomozás indult a szexuális bűncselekményekkel vádolt Russell Brand ügyében

2023. szeptember 25. – 22:49

Másolás

Vágólapra másolva

Miután több nő is nemi erőszakkal, érzelmi bántalmazással és testi sértéssel vádolta meg Russell Brand komikust és színészt, a Scotland Yard nyomozást indított az ügyében.

A londoni rendőrség ugyan nem nevezte meg Brandet, de könnyű beazonosítani, hiszen a rendőrök is Channel 4-en és Sunday Timesban megjelent vádakra hivatkoztak. Az oknyomozó riportokban öt nő vádolta meg Brandet azzal, hogy 2006 és 2013 között zaklatta és megerőszakolta őket.

A rendőrség hétfőn azt közölte: „Számos, az ország más részein elkövetett szexuális bűncselekményekről szóló bejelentést is kaptunk, és ezeket ki fogjuk vizsgálni.”

Egyik bűncselekmény sem friss, közölte a rendőrség, és minden feljelentést tevő nőnek speciális támogatást nyújtanak, ha azt igénylik. Egyelőre letartóztatás nem történt, csak nyomozás folyik.

Russell Brand eredetileg humoristaként szerzett magának hírnevet, később hollywoodi filmekben is szerepelt, 2010 és 2012 között pedig a popsztár Katy Perry férje volt. Karrierjét állandó botrányok kísérték, az MTV-ből például akkor rúgták ki, amikor a szeptember 11-i terrortámadás másnapján Oszama Bin Ladennek öltözve jelent meg a stúdióban. Miután az efféle ügyek miatt a mainstream médiából kikopott, a közösségi médiában fedezte fel újra magát wellnessguruként és egészen hajmeresztő összeesküvés-elméletek hirdetőjeként. A Covid-világjárvány alatt különösen sok kritikát kapott változatos álhírek terjesztése miatt.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!