Egyáltalán kinek van ennyi ideje videójátékozni?!

2023. október 25. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az After+ e heti adásában a fókusz a gamingen van. Stöckert Gábor kollégánkkal többek között a Microsoft nagy húzásáról, az Activision Blizzard felvásárlásáról beszélünk, de szóba kerül az is, ahogy a Netflix próbál betörni a videójátékos piacra. Beszélünk még a Rick és Morty nemrég elindult hetedik évadáról és arról, hogy mennyire hiányzik a sorozatból az a Justin Roiland, akit azután tettek ki a produkcióból, hogy több nő is zaklatással vádolta meg.

vendégek: Stöckert Gábor és Sajó Dávid

Hírek

  • Ahhoz képest, hogy 2022-ben megvette az Epic Games a komplett Bandcampet, nemrég gyorsan túl is adtak rajta. A Bandcamp új tulajdonosa egy Songtradr nevű zenei licenceket árusító vállalat, ami azzal kezdte a tulajdonosváltás, hogy kirúgta a Bandcamp dolgozóinak a felét, és nem hajlandó tudomást venni arról sem, hogy a munkavállalók már idén márciusban szakszervezetbe tömörültek. Mi történik az Epic környékén? És miért tűnik úgy, hogy a Bandcampnek ennyi volt, és ezzel elértéktelenedhet az utolsó király zenei felület is az internetről?
  • A Netflix a GTA-t is gyártó Rockstarral tárgyalt a hírek szerint egy potenciális együttműködésről. Hol tart a Netflix nagy videójátékos biznisze? Mit adhat egyáltalán a Rockstar a Netflixnek? Lesz-e játszható GTA mindössze egy Netflix-előfizetéssel?
  • Megjelent a Rick és Morty hetedik évada az egyik társalkotó, a két főhős hangját is adó Justin Roiland nélkül. Két rész után nem is az a baj, hogy hiányzik Roiland, hanem az, hogy kezd nagyon elfáradni a formula.
  • Felkerült a Netflixre a Far Cry 3 kiegészítőjéből (!) készült Captain Laserhawk nevű anime, ami első ránézésre fantasztikus szórakozásnak tűnik. Hogyan lett az animáció a videójátékos adaptációk legjobb formátuma? Miért bízik annyira a Netflix az animékben? És hogyan sikerült rávenni a japán stúdiókat a szorosabb amerikai együttműködésekre?
  • Befejeződött az Activision Blizzard felvásárlása. A Microsoft közel 70 milliárd dollárt fizetett a Diablo vagy a Call of Duty kiadójáért, ezzel pedig óriási lépéselőnybe került a Sony PlayStationjével szemben. Vagy pont nem?

A hét témája: Őszi videójáték-dömping

Egészen döbbenetes mennyiségű videójáték jelent meg, és még jelenik is meg ősszel. Alapvetően ebben nincs semmi újdonság, az utolsó negyedév mindig a legfontosabb megjelenési idő a szórakoztatóiparban, legyen szó filmekről, tévéműsorokról vagy játékokról. Idén azonban különösen feltűnő, hogy egymásra torlódott több olyan kifejezetten népszerű, ismert vagy nagyon várt projekt, mint a Baldur's Gate 3, a Starfield, a Spider-Man 2, az Assassin's Creed: Mirage, az Alan Wake II, a Mortal Kombat 1 vagy a Cyberpunk 2077 első és egyben utolsó DLC-je.

Ekkora dömpingben borítékolható, hogy nem jut mindenre figyelem, ezért is érezhető, hogy alig esik szó a nemzetközi sajtóban az új Assassin's Creedről, a Mortal Kombatról vagy az Alan Wake folytatásáról, de még az új Super Mario-játék sem hozta lázba az embereket annyira. Vajon minderről a Baldur's Gate 3 váratlan világsikere tehet? És vajon tényleg akkora siker a Starfield, mint a Bethesda és a Microsoft állítja?

Sorozatajánló

Nemrég elindult a Netflixen egy másik felnőtt animációs sorozat hetedik évada. A Big Mouth (itthon Hormonokkal túlfűtve) annak idején azzal tűnt ki a többi sorozat közül, hogy elképesztően jó humorral és hozzáállással mutatta be a pubertáskorba érő gyerekek mindennapjait a szőrösödéstől az erekción át az első menstruációig. Az első 4-5 évad konkrétan hibátlan, azóta egy picit elfáradt a sorozat, pedig még egy spinoff is készült belőle Human Resources címmel, ami kifejezetten a gyerekek mellé szegődő hormonszörnyek életét mutatja be. Kicsit a Szörny Rt-re hasonlít, csak kifejezetten felnőtteknek.

Toplisták

Az adás végén elgondolkodtunk azon, hogy ha esetleg mégis összejönne az együttműködés a Rockstar és a Netflix között, akkor milyen projekteket látnánk szívesen. Bully a Wednesday világában található középiskolában? Remasterelni az első két GTA-t? Esetleg egy drogkészítős stratégiai játék a Breaking Bad univerzumában? Persze az lenne a legjobb, ha a Rockstar felélesztené az évekkel korábban elkaszált hidegháborús akciójátékát, aminek eredetileg az Agent címet adták volna.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!