Elkaszálta az HBO az elmúlt évek talán legjobb sportsorozatát

2023. szeptember 18. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Nem készül harmadik évad a Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty) című HBO-sorozatból, írja a CNN. Az HBO vasárnap mutatta be a második évad záróepizódját, de végül nem rendelik meg a folytatást. A Winning Time elkaszálása meglehetősen borús képet fest a streamingpiac jövőjére nézve.

A Winning Time Jeff Pearlman Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s című könyve alapján készült, és a '80-as évek nagy Lakers-csapatának történetét meséli el. Azt a csapatot a stílusa és sztárjai miatt Showtime Lakersnek hívták, de mivel Showtime néven működik az HBO egyik riválisa, a sorozatot Winning Time-nak nevezték el.

Annak idején mi is készítettünk interjút a készítőkkel és a színészekkel, és hamar egyértelművé vált, hogy a kissé felhíguló streamingpiacon az HBO még mindig képes a márkára jellemző nagy dobásokra. Az alkotók között olyan nagy nevek találhatóak, mint Adam McKay (Ne nézz fel!, The Big Short, A menü) vagy Max Borenstein (Terror, Godzilla-filmek), a színészi gárda pedig még ennél is parádésabb. Kisebb-nagyobb szerepekben olyanok bukkannak fel, mint John C. Reilly, Michael Chiklis, Adrien Brody, Jason Segel, Gabby Hoffmann vagy Jason Clarke. Az ismert játékosok szerepére pedig főleg civileket és újoncokat castingoltak, de olyan is előfordul, hogy Norm Nixon egykori kosarast a saját fia, DeVaughn Nixon alakítja, méghozzá remekül.

Jeff Pearlman már nyáron elkezdte kongatni a vészharangot, hogy mindenki nézze a Winning Time-ot, különben nem lesz folytatás, mert nem jók az HBO nézettségi adatai. Pontos számokat nem lehet tudni (csak annyit, hogy durván beesett a nézettség a második évadra), de az való igaz, hogy a kritikai siker ellenére a Winning Time nem lett a következő Succession (Utódlás), de még a következő Ballers (Nagypályások) sem. Pedig ez az a klasszikus HBO-produkció, amit a cég odatehet bátran a kultikus sorozatai közé, mert pontosan azt a színvonalat képviseli, mint a Drót, a Maffiózók vagy a már említett Utódlás.

A vizualitás teljesen egyedi, a színészi játék egészen kiváló, Segel simán élete alakítását hozza, de bátran ki lehet emelni Reillyt és Brodyt is, illetve a Kareem-Abdul Jabbart és Magic Johnsont alakító civilek is döbbenetesen élethűek az eredeti karakterükhöz. Ez mégsem volt elég az HBO-nak, ahol egyébként elég nagy a zűrzavar mostanában.

A sorozatnak az sem tett jót, hogy a háttérben elképesztően sok feszültséggel járt a gyártás. Eredetileg Will Ferrell is részt vett volna a projektben, de annyira összevesztek a pilotot rendező Adam McKayjel, hogy arra konkrétan ráment a barátságuk. Az első részek után pedig Kareem-Abdul Jabbar is felszólalt, hogy a sorozat sok helyen megmásította a valóságot, Jerry West pedig azt sérelmezte, hogy alkoholistának ábrázolják.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!