A Dűne 2 bemutatója is csúszik a hollywoodi sztrájk miatt

2023. augusztus 25. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddig bejelentett november 3. helyett várhatóan 2024 márciusára csúszik a Dűne 2 bemutatója a hollywoodi filmesek sztrájkja miatt, írja a Hollywood Reporter. A sztrájk alapján a színészek a már elkészült projektjeiket sem népszerűsíthetik, így a rajongóknak Zendayára és Timothée Chalametra is várniuk kell egy darabig. A Dűne 2 bemutatója március 15-re módosult. A várva várt sci-fi-eposz folytatásának első hivatalos előzetesét májusban mutatta be a Warner Bros, itt nézheti meg újra:

A Dűne első része 2021 egyik nagy sikerfilmje volt, tíz Oscar-díjra jelölték, amiből hatot meg is nyert, többek között a magyar Sipos Zsuzsanna is nyert a legjobb production design kategóriában a kollégájával, Patrice Vermette-tel együtt. A Dűne cselekménye nagyjából a könyv felénél maradt abba, és sokáig kérdés volt, hogy Denis Villeneuve rendező elkészítheti-e a folytatást, de végül zöld utat kapott a stúdiótól. Az első részről írt kritikánkat itt lehet elolvasni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az eredeti szereplők – Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem és Josh Brolin – mellett új szereplők is feltűnnek a folytatásban: Christopher Walken alakítja IV. Shaddamot, a Padisah Császárt, a világegyetem urát. Mellette feltűnik még Irulan, a császár lánya, akit Florence Pugh alakít, illetve Feyd-Rautha, a Harkonnen-ház trónörököse, akit pedig Austin Butler játszik.

A hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjához júliusban csatlakoztak a színészek is, miután a szakszervezet tagjai szavazással döntöttek erről. Ezzel 63 év után először fordul elő, hogy egyszerre sztrájkolnak a SAG-AFTRA szakszervezet színészei és a WGA szakszervezet forgatókönyvírói. A színészek szakszervezetének 160 ezer tagja van. A WGA követeléseiről ebben a cikkben, a forgatókönyvírókéról ebben a cikkben olvashat részletesen.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!