Rendezőnő filmje még nem kaszált ekkorát nyitó hétvégén, mint most a Barbie

2023. július 23. – 19:20

Rendezőnő filmje még nem kaszált ekkorát nyitó hétvégén, mint most a Barbie
Fotó: Warner

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap estére befutott az amerikai mozik hétvégi eredménye: mint várható volt, Greta Gerwig filmjére, a Barbie-ra rengetegen voltak kíváncsiak. Olyan sokan, hogy az rekordot ért: 155 millió dollár volt a bevétel pár nap alatt, és rendezőnő filmje még soha nem hozott ennyi pénzt nyitó hétvégén. A korábbi rekorder a Wonder Woman volt 103,3 millió dollárral (Patty Jenkins rendezésében), illetve ha rendezőpárost is figyelembe veszünk, akkor a Marvel kapitány 153 millióval (Anna Boden és Ryan Fleck rendezésében).

Ilyen erős nyitást film még nem produkált a Covid-járvány kezdete óta, és ez azt jelenti, hogy a Barbie eredménye a korábbi 2023-as legjobb debütálást is felülmúlja: a Super Mario Bros: A film 146,4 millióval nyitott áprilisban. A Hollywood Reporter idéz egy piacfelmérést, eszerint a Barbie-ra jegyet váltók nagyjából 70 százaléka nő volt.

Nagy várakozás előzte meg Christopher Nolan új filmjét, az Oppenheimert is, és mivel a Barbie-val együtt volt a premierje, a két film harca már hetekkel ezelőtt mémesedett „Barbenheimer” néven. Az Oppenheimernek sincs oka panaszra: 80,5 milliós nyitásával ugyan elmarad a Barbie-tól, de így is nagyon jó eredmény ez egy háromórás történelmi drámától. (A Barbie-ról írt kritikánk itt olvasható, az Oppenheimeré pedig itt, és írtunk bővebben a Barbenheimerről is.)

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!