Itt lehet visszaolvasni az Oscar-közvetítésünket

2023. március 13. – 00:32

frissítve

Itt lehet visszaolvasni az Oscar-közvetítésünket
Fotó: Michael Buckner/ Variety / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor, üres kézzel ment haza az Elvis, a Tár és A sziget szellemei

És közben vicces kérdéseket tesz fel az ott ülő híres embereknek, Malalát megkérdezte, hogy szerinte Harry Styles leköpte-e Chris Pine-t. Malala azt válaszolta, hogy ő csak békét akar. Colin Farrell-nél az volt a dili, hogy nem lehet érteni, hogy mit mond A sziget szelleimeiben.

Harmadik és negyedik kérdésre már jött a szokásos Matt Damon-bashing Kimmeltől, aztán feltűnt megint a szőrös kokainmaci, és szerencsére el is indult a Fekete Párduc folytatásának előadása, amit Danai Gurira vezet fel.

A másik hármat lejátszották.

Joe Letteri, Richard Baneham, Eric Saindon és Daniel Barrett veszi át.

A Kokainmedve rendezője meglehetősen rekedten és egy medveruhába öltözött partnerrel vezeti fel a díjat. A medve eljátssza a különböző jelölteket, és Banks mondja, hogy mi igazi, mi nem. Nem láttam a Kokainmedvét, de kábé ilyen vicces lehetett.

Nyugaton a helyzet változatlan: 4

Minden, mindenhol, mindenkor: 2

A bálna: 1

Fekete Párduc: Mindörökké Wakanda: 1

Volker Bertelman, a Nyugaton a helyzet változatlan zeneszerzője megilletődve megköszönte a díjat kollégáinak, a Netflixnek és a családjának. A felesége és a gyerekei is ott ülnek a gálán. Végül a biztonság kedvéért mindenkinek megköszönte, aki ott ül.

Fotó: Kevin Winter / Getty Images
Fotó: Kevin Winter / Getty Images

A legjobb eredeti filmzene díjáért Volker Bertelman, a Nyugaton a helyzet változatlan zeneszerzője örülhet. A bukmékerek a Babylont esélyesebbnek tartották.

Jelöltek voltak még: John Williams (A Fabelman család), Carter Burwell (A sziget szellemei), Justin Hurwitz (Babylon), Son Lux (Minden, mindenhol, mindenkor).

Ami a legjobb filmzene díja lesz. Zenei effektekkel viccelődtek a felvezetőkben (ta-da-daaaammm).

Egyikőjük ott volt a közönségben is. Ernestine Hipper a szüleinek köszönte meg, és a csapatának, aki segített neki, hogy ezen a színpadon állhasson.

Christian M. Goldbeck production designer és Ernestine Hipper berendező kapják.

Grant viccelődik, hogy azért is vannak itt, hogy felhívják a figyelmet az arckrém használatára, McDowell minden nap felrakja, ő soha, úgy is néz ki, mint egy herezacskó. Az ő szavai.

Fotó: Kevin Winter / 2023 Getty Images
Fotó: Kevin Winter / 2023 Getty Images

Elmondta, hogy neki ez a szám nagyon személyes. A Hold My Hand-ről van szó, a Top Gun: Maverick betétdaláról.

Abszolút flashbackjeim vannak arra, amikor Bradley Cooperrel előadták a Shallowt, csak Cooper sehol.

Legjobb animációs rövidfilm: A kisfiú, a vakond, a róka és a ló. A színpadon az alkotók, Charlie Mackesy és Matthew Freud köszönik meg a stábnak és a családnak.

Jelöltek voltak még: An Ostrich Told Me the World Is Fake and I Think I Believe It, Ice Merchants, My Year of Dicks, The Flying Sailor.

A Fekete Párduc-filmek jelmeztervezője korábban 2018-ért kapott díjat a Fekete Párducért.

Kartiki Gonsalves és Guneet Monga is felment megköszönni a díjat, de utóbbit már lekeverték. Előbbi a stáb és a szülei mellett a Netflixnek is megköszönte, hogy hitt a filmjében. Az elefántsuttogók egyébként Indiában játszódik, és egy párról szól, akik kötődni kezdenek egy elefántkölyökhöz.

Legjobb rövid dokumentumfilm: Az elefántsuttogók. Kartiki Gonsalves és Guneet Monga alkotása.

Jelöltek voltak még: A Martha Mitchell-effektus, Haulout, How Do You Measure a Year?, Stranger at the Gate.

Ami a legjobb dokumentum rövidfilm díja és a legjobb animációs rövidfilm díja lesz.

Edward Berger rendező megköszönte a komplett stábnak, operatőrnek, jelmezesnek, sminkesnek. Elmondta, hogy a Tár Oscarra jelölt operatőre, Florian Hoffmeister ugyanabban a városban született, ahol ő (ez Braunschweig egyébként), és vele találkozott egy brunchon nemrég Los Angelesben, és csak megölelték egymást. Megköszönte a Netflixnek, a főszereplő Felix Kammerernek is.

Antonio Banderas és Salma Hayek-Pinault adták át a díjat.

Ami a legjobb nemzetközi film díja lesz. „A történetmesélés nyelve egyetemes” – mondja Hayek.

Yang az amerikai filmakadémia elnöke, ennek megfelelően izgalmas a beszéde. Nem fogják elhinni, a mozik és a filmek csodálatos világáról és az azt lehetővé tevő szakmai szervezetekről szól, amit megfejel egy montázs is az akadémia múzeumáról.

Fotó: Kevin Winter / Getty Images
Fotó: Kevin Winter / Getty Images

Nagyon jó színész Colin Farrell, de szerintem ilyen szeretteljesen meglepődni ő sem tud, mint amikor meglátta színésztársát, a híres-neves szamarat:

Szóval az a helyzet, hogy a Naatu Naatu-val nem nagyon tudott mit kezdeni az Oscar, annak ellenére, hogy az RRR két főszereplője is bizonyítottan ott van az épületben, sem a dal, sem a hozzá járó tánc előadásában nem vettek részt, és tényleg beleadott mindenki mindent, de a filmben ez így néz ki:

És még a stábon túl azoknak, akik elismerték, hogy fekete is lehet szuperhős, meg úgy általában támogatja a fekete kultúrát. Carter 2018-ban is megkapta a díjat – az első Fekete párducért. Édesanyja nemrég halt meg, 101 évesen.

Fotó: Kevin Winter / Getty Images
Fotó: Kevin Winter / Getty Images

Az RRR című elképesztő indiai akciófilm egyik legjobb jelenetében hallható és látható, mert bomba jó táncjelenet is járt hozzá.

A legjobb jelmez:díját kapja Ruth Carter a Fekete Párduc – Mindörökké Wakandában végzett munkájáért.

Jelöltek voltak még: Mary Zophres (Babylon), Catherine Martin (Elvis), Shirley Kurata (Minden, mindenhol, mindenkor), Jenny Beavan (Mrs. Harris Párizsba megy).

Jimmy Kimmel egy szamárral vezette fel őket. A sziget szellemei miatt, ami kilenc jelöléssel szerepel ma este. „Érzelmi terápiás állat” – mondta.

Amikor bejöttek felkonferálni a legjobb operatőr díját, odabiccentetettek, és mondták, hogy szeretik. Bassett a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték, Jamie Lee Curtis vitte el előle a díjat.

De csak egyikőjüknek sikerült, Adrien Morot után megszólalt volna Judy Chin, de lekeverték – az első díjazott, aki így járt ma este.

Adrien Morot, Judy Chin és Annemarie Bradley kapták a díjat.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!