Új Witcher-trilógia készül, és jön a Cyberpunk folytatása is

2022. október 5. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy bejelentéseket tett a lengyel CD Projekt Red (CDPR), az a stúdió, ami olyan játékokért felel, mint a Witcher-trilógia vagy a Cyberpunk 2077. Ezenkívül visszalép a stúdiót 1994-ben alapító vezető, Marcin Iwinski, illetve az is kiderült, hogy a már bejelentett játékok mellett egy teljesen új projekten is dolgoznak.

Nagyon konkrét részletek nem derültek ki, de azt már lehet tudni, hogy a stúdió Project Orion néven készíti a Cyberpunk 2077 folytatását. A Cyberpunk két éve jelent meg óriási sajtókampánnyal és csinnadrattával, de az indulás katasztrofálisan sikerült, az internet hónapokig azzal volt tele, mennyire félkész állapotban jelent meg a játék, ahhoz képest, hogy mekkora céljai voltak a stúdiónak. A Cyberpunk 2077-et ma már eléggé rendbe hozták, illetve hamarosan érkezik hozzá az első, egyben utolsó DLC is.

Ez azért is érdekes, mert amennyit pénzt és energiát belefeccölt a stúdió a Cyberpunkba, annyira nagy volt a csend a megjelenés óta. Bár a játék egyértelműen kereskedelmi siker lett, a játékosok és az iparág sokkal kritikusabban fogadta, így közönségsikernek semmiképp sem lehet nevezni. Valószínűleg ezért is készít mindössze egyetlen DLC-t hozzá a CDPR.

Azonban a nemrég megjelent, egészen fantasztikus Cyberpunk: Edgerunners anime a Netflixen ismét népszerűvé tette játékot olyannyira, hogy két évvel a megjelenés után ismét rengetegen játszanak vele Steamen, amivel ott van a legnépszerűbb játékok között jelenleg. Valószínűleg ezt az újonnan jött népszerűséget lovagolja meg a CDPR azzal, hogy már ennyire korai szakaszban beszámoltak a folytatásról. A folytatás akkora vállalásnak ígérkezik, hogy a CDPR kénytelen bővíteni az így is már 1200 főből álló állományát olyannyira, hogy Bostonban nyitnak egy új stúdiót, ami a vancouveri mellett kizárólag a Cyberpunkkal foglalkozik majd.

Fotó: CD Projekt Red
Fotó: CD Projekt Red

Ennél is izgalmasabb, hogy a határidőkkel eléggé hadilábon álló CDPR a következő hat évben három Witcher-játékot tervez megjelentetni, amiből az első jelenleg Project Polaris néven fut. Erről annyi derült ki, hogy a Witcher 3: Wild Hunt játékhoz hasonló méretű akció-szerepjáték lesz, sőt, az ezt követő másik két játékkal együtt ad majd ki egy komplett trilógiát. Hogy miként fog a CDPR hat év alatt három ekkora méretű játékot lefejleszteni, az azért még jó nagy kérdés. A Polaris még csak az előkészítői fázisban van, így nem mostantól számít a hat év, ez fontos kiemelni. Annyit még elárultak, hogy a folytatásban egy vajákiskola (a Witcher főhőse is egy ilyenből származik) lesz a központban, ahol majd a főhős kitanulja a szörnyöldösős szakmát. A Witcher főhőse, Geralt a Farkas jelzésű iskolát képviseli, a Witcher 4-hez kiadott teaserfotó alapján pedig valószínű, hogy a Macska vagy a Hiúz iskolája lesz most a fókuszban.

De itt még nincs vége, ugyanis még két további spinoffot terveznek a Witcher világában, de nem az eddigi főhős, Gerált történetéhez kapcsolódnak. A Canis Majoris és a Sirius elnevezésű projektek, amelyeket nem a törzsgárda, hanem külsős stúdiók készítenek. A Siriust a Molasses Flood, a CDPR által 2021-ben megvásárolt kis indie stúdió készíti, amiről egyelőre annyit tudni, hogy nagyon más lesz, mint eddig bármi, és lesz benne multiplayer a rendes single player történeten és játékmódon kívül. A Canis Majorisról viszont csak annyit árultak el, hogy egy rendes Witcher-játék lesz, amely nem kötődik majd az új trilógiához.

A CDPR ezenkívül azt is bejelentette, hogy a jövőben mindenképpen lesz valamiféle multiplayer funkció minden játékukban, de pontosabbat nem mondtak. Ez eddig kimaradt a stúdiónak (ha nem számítjuk a Gwent kártyajátékot), pedig a tervek szerint már a Cyberpunk 2077-ben is lett volna online funkció.

Végezetül még egy projektet is bejelentett a cég: Hadar projektnévvel már dolgoznak egy teljesen új franchise-on, pontosabban most teszik le a világnak és a történetnek az alapjait, hogy aztán abból majd egyszer videójáték legyen. Ez azért is nagy szó, mert a CDPR 30 éves története során mindössze két franchise-zal dolgozott: a Witcherrel és a Cyberpunkkal.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!