A Kopaszi-gáthoz költözik a Dürer Kert

2021. május 5. – 10:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eldőlt, hogy a Kopaszi-gáthoz közel nyit újra a Városliget mellől elüldözött Dürer Kert. A még épülő klub figyelni fog a környezetére, le lehet majd menni a Dunához, és nagyobb lesz a kerthelyiség is. Viszont az eddigi három helyett csak két zárt koncertterme lesz.

2020 őszén derült ki, hogy hosszú évek után költöznie kell az Ajtósi Dürer sorról a Dürer Kertnek, mert a Keleti Blokk próbaterem-komplexum mellett lebontják az épületet, hogy luxusapartmanokat építsenek a helyére. Most a tulajdonosok bejelentették, hogy Budán, méghozzá a XI. kerületben, a Kopaszi-gát környékén nyitnak újra.

Azt már egy ideje lehetett hallani, hogy a Dürer Budára költözik, de ennél pontosabb információ eddig nem volt publikus.

A Dürer Kert bejelentése szerint Újbudára, a XI. kerületbe költöznek, méghozzá annak a Riónak a helyére, amely korábban a Petőfi-híd budai hídfőjéről költözött új helyszínre. Az új Dürer közel lesz a Duna-parthoz, hiszen a Hengermalom út és a Vízpart utca találkozásához költözik.

Az új Dürerről annyit már tudni lehet, hogy az előzőhöz képest nagyobb lesz a kertje, ráadásul vízparton lesz, közel a természethez. Amíg az eredeti helyen három zárt koncertterem is volt, az újban csak kettő lesz, de azok alkalmasak lesznek hazai és nemzetközi produkciók fogadására is. A közlemény szerint még tervezési és kivitelezési szakaszban van a projekt. Viszont az építkezéssel párhuzamosan üzemelni fog a kerthelység, ahogy meg tudják teremteni a megfelelő feltételeket a nyitáshoz.

Egy pár érdekes részletet is megtudtunk az új Dürer Kertről:

  • le lehet majd menni a Dunához, és lesz külön biciklitároló is, ahogy a parkolás is ingyenes jelenleg az utca Dürerre eső részén
  • a két koncertterem akkora lesz, mint a régi Dürer középső és nagy termei
  • ha a szabályozások engedik, a kerti színpadon már nyáron tartanának kisebb koncerteket
  • nagyobb lesz a fotelbár, amely kiállítóteremként is működik majd
  • egyelőre nincs kitűzött dátum arra, hogy mikor készül el véglegesen az egész helyszín
  • a kerti színpadon csak este 10-ig lesz fellépés, a koncerttermek zajszigetelése miatt pedig nem fogja zavarni a helyieket a zene
  • zöld klubként fognak üzemelni, vagyis mindent megtesznek, hogy ne legyen szemetelés, erre táblákkal és infografikákkal hívják fel a vendégek figyelmét.
Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!