Megvan mi lesz a Dürer Kert és a Keleti Blokk helyén

2020. november 23. – 16:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelentek a Dürer Kert és a Keleti Blokk helyére tervezett építkezések tervei az Építészfórum honlapján.

Az Építészfórum szerint a majd 4 hektáros részen iroda- és lakóingatlan beruházás veszi kezdetét, melyben az olasz Lissoni & Partners iroda is részt vesz. A beruházás első munkafázisában elbontják a hajdan Kádár János által használt uszodát, a régi könyvtárat, a rendezvényterem- és a konyha épületét, valamint a Professzorok házát is.

Már szeptemberben írtunk róla, hogy a Keleti Blokkhoz hasonlóan a Dürer Kertnek is csak hónapjai lehetnek hátra. Hosszú évek óta voltak már találgatások, de csak akkor vált igazán bizonytalanná a sorsa, amikor 2018 nyarán Garancsi István üzletember (és Orbán Viktor barátja) érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan (ahol 1989 előtt az MSZMP pártfőiskolája is volt). A közel 37 ezer négyzetméteres területre két iroda- és három lakóépületet terveznek.

Szeptemberben úgy számoltak, hogy a Dürer Kert december 31-ig üzemelhet, utána pedig az építkezés menetétől függ a nyitvatartás. A honlap tanulsága szerint a koronavírus miatt december 9-ig azonban minden program elmarad, a kert pedig határozatlan ideig zárva tart.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!