Budán fog újranyitni a Dürer Kert

2021. március 16. – 17:59

frissítve

Budán fog újranyitni a Dürer Kert
Fotó: Bődey János/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Nem kell már sokáig várni rá, hogy kiderüljön, pontosan hova költözik a tavaly bezárásra kényszerülő Dürer Kert. Március végére érkezik a pontos cím, a helyről egyelőre annyit tudni biztosan, hogy Budán lesz, szúrta ki a welovebudapest.hu.

Horváth Máté, a Dürer Kert egyik koncertszervezője most a Budapest TE meg Én podcastben beszélt róla, hogy a klub nem kapott semmilyen állami támogatást, illetve közösségi finanszírozást sem kezdeményeztek, de a bezárás híre óta rengeteg felajánlást és segítséget kaptak a költözéshez.

A költözést bárki támogathatja, ezért cserébe pedig különböző merchek tulajdonosa lehet majd. Ezek elkészítéséhez olyan művészeket kerestek meg, akik szívükön viselik a Dürer Kert sorsát, akik zenekaraikkal játszottak náluk az évek alatt, vagy a Dürerben futó programok plakátjait és szórólapjait tervezték. A támogatásról a Dürer Kert oldalán tájékozódhat bővebben.

A Dürer Kert jövőjével kapcsolatban hosszú évek óta voltak már találgatások, de csak akkor vált igazán bizonytalanná a sorsa, amikor 2018 nyarán Garancsi István üzletember (és Orbán Viktor barátja) érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan (ahol 1989 előtt az MSZMP pártfőiskolája is volt). A közel 37 ezer négyzetméteres területre a hírek szerint luxusszállodát terveznek, ami szorosan kötődik a Liget-projekthez.

Fotó: Bődey János/Telex
Fotó: Bődey János/Telex

A Dürer Kerttel egy telken lévő Keleti Blokkot tavaly november 1-ig kellett elhagyniuk a zenekaroknak, a koronavírus miatt pedig elmaradtak a még év végére tervezett programok is.

Arról, hogy milyen problémákat okozott a Dürer Kert és a Keleti Blokk bezáratása, ebben a cikkünkben olvashat, arról pedig, hogy pontosan mi épül a régi helyen, ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!