A hatóságok nem találtak medvét Nyírmártonfalvánál, komolyan vették a lombkoronasétányos polgármester jelzését

2024. szeptember 27. – 14:59

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön írtuk meg, hogy Filemon Mihány, Nyírmártonfalva lombkoronasétányos polgármestere azt írta, medve ólálkodik a község közelében, de a hatóságok nem vették komolyan a bejelentést, mondván, sosem láttak még medvét errefelé. Rákérdeztünk, és valóban úgy néz ki, hogy sem a Nyírerdő Zrt., sem a Hortobágyi Nemzeti Park nem talált bizonyítékot a medve jelenlétére.

Filemon a Facebookon adott hírt a „hihetetlennek hangzó, de komoly témáról” csütörtök este: többen medvét láttak Nyírmártonfalva környékén, és hogy ezt a Nyírerdő Zrt. és a Hortobágyi Nemzeti Park felé is jelezték. A bejegyzés alatti kommentmezőben többen jelezték, hogy látták az állatot.

Megkeresésünkre a Nyírerdő Zrt. megkeresésünkre azt válaszolta, eljutott hozzájuk a jelzés, a társaság erdészei és hivatásos vadászai folyamatosan kinn vannak a területen. Amint észlelnek valamit, értesítik a hatóságokat, de a medve jelenlétét egyelőre nem tudták megerősíteni.

A Hortobágyi Nemzeti Park azt írta, Filemon jelzése hozzájuk is eljutott, a környéken működő Természetvédelmi Őrszolgálat emberei átvizsgálták a környéket, de ők sem találtak nyomokat. Viszont továbbra is ott lesznek az érintett területen és segítik a kutatást. Ezek alapján tehát a hatóságok komolyan vették a bejelentéseket, és megtették a szükséges intézkedéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!