A Kutyapárt Jean-Claude Junckert ábrázoló játékpénzét rakta az ATM-be, vádat emeltek ellene

2024. szeptember 13. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egy tavaly nyári bűnesetről adott hírt az MTI, melyben most történt vádemelés. Pénzhamisítás a vád, mivel egy bajai nő hamis bankjegyet rakott egy ATM-be, hogy annak értékét jóváírják a bankszámláján, de persze nem járt sikerrel. Az ügyészség a nőt pénzhamisítással vádolja, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kértek rá.

A bankjegy leírása alapján már sejteni lehet, hogy mi is volt pontosan ez a hamis 20 ezer forintos bankjegy. Az MTI azt írja:

„a bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság egykori elnöke, míg hátoldalán a brüsszeli városháza részlete volt látható.”

Egy Junckert ábrázoló "Sorospénz" / Fotó: Magyar Kétfarkú Kutyapárt
Egy Junckert ábrázoló "Sorospénz" / Fotó: Magyar Kétfarkú Kutyapárt

Ebből szinte biztosan kijelenthető, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt viccnek szánt Sorospénz-sorozatának egyik darabjáról van szó, amelyet kampányanyagként osztogat a párt nyilvánvalóan bármiféle pénzhamisítási szándék nélkül.

Nem ez az első ilyen eset, idén már volt rá példa, hogy valaki egy boltban akart a Kutyapárt Sargentinit ábrázoló 5000 forintosra hasonlító pénzével fizetni. Kovács Gergelyt, a párt elnökét a NAV egyébként meg is büntette egyszer pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése miatt, neki 100 ezer forintot kellett fizetnie büntetésként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!