A Kutyapárt sargentinis ötezresével fizetett, majd késsel fenyegette meg az eladót

2024. április 10. – 11:18

Másolás

Vágólapra másolva

Húsvétvasárnap reggel egy 29 éves férfi bement egy VIII. kerületi panelházban lévő vegyesboltba, és ott 5000 forintos címletre hasonlító játékpénzzel fizetett, majd sietősen távozott, írja a Police.hu.

A rendőrségi oldalra feltöltött képen a Magyar Kétfarkú Kutyapárt öt évvel ezelőtti pénzsorozatának Judith Sargentinit ábrázoló játékpénze látható. Sargentini a róla elnevezett jelentéssel vált híressé 2018-ban, amiben felszólította Magyarországot az Európai Unió alapszerződésének és alapértékeinek betartására.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A Police.hu híre szerint az eladó kiszúrta a hamis bankót, és a ház gondnokával együtt utánaeredt a férfinak, akit az utcán kérdőre vontak. A férfi ekkor kést rántott, majd közölte, hogy „ez az enyém, kifizettem!”. A késsel megfenyegette őket, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség azonosította a feltételezett elkövetőt, akit pár óra múlva a VIII. kerületben, a Kálvária téren fogtak el, majd előállítottak. A 29 éves Cs. Dezsőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!