Huszonkét óra alatt, hosszában végigúszta a Genfi-tavat, világrekord dőlhetett meg

2024. szeptember 2. – 14:26

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre még nem erősítették meg hivatalosan, de nagyon úgy tűnik, hogy a brit Sam Farrow megdönthette a Genfi-tó átúszásának világcsúcsát. Farrow a keleti parti Château de Chillon és a délnyugati csücsökben található Bains des Pâquis közötti 72,8 kilométeres távot huszonkét óra és negyvennyolc másodperc alatt teljesítette augusztus 28-án anélkül, hogy elhagyta volna a tavat – írja a Guardian.

Farrow nem világrekordot, hanem a brit női szintidőt akarta megdönteni az átúszásnál, és igazából csak arra volt kíváncsi, hogy képes-e egyáltalán leúszni a távot. A lehetséges világrekord hírétől teljesen ledöbbent.

Az úszót kísérték közben hajóval, de a szabályok értelmében Farrow nem érhetett a hajótesthez, és a hajó utasai sem érhettek hozzá. A huszonkét órás úszás alatt bekevert szénhidrátporokat és különböző snackeket fogyasztott, miközben a vizet taposta.

Farrow elmondása szerint 55 kilométer után már elfáradt a háta, a hátizma görcsölni kezdett, ezért néha meg kellett állnia, hogy összegömbölyödjön, és a meghajlítsa a gerincoszlopát. „Az utolsó 15 kilométer kész szenvedés volt” -- mondta, de hozzátette, hogy amikor hajnali négy órakor ott volt a Genfi-tó közepén, akkor azt érezte, hogy nagyon szerencsés, mert nem sok embernek adatott meg ez lehetőség, hogy lássa.

Farrow korábban átúszta a Loch Nesst is. Decemberben kezdett edzeni erre a hosszabb távra, de a két gyereke és a munkája miatt erre saját bevallása szerint kevesebb ideje jutott.

Szeptember végén derül ki, hogy hivatalos-e a világrekordja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!