A „káprázatos” és „varázslatos” tűzijáték alatt Csaba királyfi harcosai eljöttek, hogy segítsenek nekünk a világ viharaiban

2024. augusztus 21. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy eddig minden évben, idén is minden eddiginél nagyobb és látványosabb tűzijátékot láthattunk augusztus 20-án, legalábbis a kormánymédia tálalása alapján biztosan. De azt tudta, hogy az idei sokkal több volt, mint tűzijáték? A Duna Tv műsorvezetője úgy konferálta fel a „Tűz és Fény játékát”, hogy az sokkal több, mint egy átlagos tűzijáték, mert ez a magyarság eredettörténetét vázolja fel, majd egy minden eddiginél különlegesebb nézőpontot is felvillantott még a kezdés előtt:

„Úgy fogjuk érezni, hogy Csaba királyfi harcosai itt vannak az égi csillagösvényen, hogy segítsenek nekünk a világ viharaiban. És ez így is van, a legenda igaz, jönnek, hogy hősi erőfeszítéseik emlékével erőt adjanak mai küzdelmeinkhez. Van mihez: az önrendelkezésért, az autonómiáért, a szuverén, független, magabíró magyar döntésekért meg kell küzdenünk az Európai Unióban, Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és Délvidéken is”

– hangzott a felkonferálás néhány perccel a kezdés előtt. Ezt 1 perc 43 másodpercnél itt meg lehet hallgatni újra, és utána bátran érezze Ön is, hogy Csaba és a harcosai itt vannak és velünk együtt küzdenek!

A kormányközeli sajtóban idén a „káprázatos” és a „varázslatos” volt a húzó jelző, az Origo, a Magyar Nemzet, a TV2 és a Demokrata legalábbis ezt a kettőt váltogatta sűrűn a tűzijátékról szóló tudósításaiban, ami természetesen „minden eddiginél látványosabb volt.” Igaz, a tavalyi is az volt, de az most mindegy. Az Indexnél pedig még az ételek is káprázatosak voltak, nem csak a fényshow.

Drónshow Budapesten az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén 2024. augusztus 20-án – Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Drónshow Budapesten az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén 2024. augusztus 20-án – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Pesti Srácok és a HírTv viszont kilépett ebből a kockából, előbbi „gigantikusnak” nevezte a show-t, utóbbi szerint a tűzijáték koronázta meg az állami ünnepségeket. Koronázás ide, koronázás oda, most már ne feledje Csaba királyfi harcosait!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!