„Libabőr”, „lélegzetelállító”, „Európa legnagyobbja”: a fideszes lapok összefoglalták a tűzijátékot

2023. augusztus 21. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánymédia előzetesen magasra tette a lécet, többtucatnyi cikkben írták meg, hogy „minden eddiginél látványosabb lesz” az idei augusztus 20-i tűzijáték – de a tűzijátéknak mégis sikerült megugrania még ezt a szintet is, mármint ugyanezen lapok szerint.

A Magyar Nemzet egy „Európa legnagyobb tűzijátéka volt a Szent István-nap fénypontja + galéria + videó” című cikkben csodálta a tűzijátékot, a Demokrata beszámolójában „a Duna vízén elterülő, tűz alkotta virágszőnyeg, illetve közel 900 drón tette felejthetetlenné” a programot, a Vadhajtások szerint pedig „a statisztikák egészen elképesztőek”.

A közmédia híradója „Libabőr!” felkiáltással kezdte a beszámolóját, de persze vissza is lehet nézni náluk „a varázslatos ünnepi tűzijátékot”. Az Origo azt fájlalta, hogy „a baloldali propagandalapok világában nem is volt tűzijáték”, miközben szerintük „Európa a csodájára fog járni” a vasárnapi tűzijátéknak.

Elsőre nem igazán tudtuk a szerkesztőségben, hogyan lehet egy fél óráig tartó múltbeli esemény csodájára járni, de rájöttünk a kézenfekvő megoldásra: valószínűleg sok európai lakos fogja felkeresni a magyar közmédia oldalát, hogy visszanézhesse a magyar államalapítás ünnepére rendezett tűzijátékot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!