5 tuti tipp! Innen ne nézd az idei tűzijátékot

2024. augusztus 20. – 17:53

Másolás

Vágólapra másolva

Tűzijátékot nézni a legjobb helyről, erre szinte mindenki kap tuti tippet az ismerőseitől, néha még nehéz is kiszűrni a jók közül a legeslegjobbat. Mi most összeszedtünk néhány helyet, ahonnan garantáltan pocsék élmény lenne az augusztus 20-i főattrakció, hátha a kizárásos módszer segít a döntésben, vagy lefülelheti a turpisságot, ha egy „jóakarója” ajánlotta a helyet. Íme tehát öt hely, ahonnan semmiképp se nézze a tűzijátékot:

A 4-es metró Kálvin téri állomása

A 4-es metró ugyan sokba került, és csodásak a megállói, azonban elhamarkodott választás lenne, több okból is. Egyrészt eleve a metró nem a legjobb erre a célra, másrészt ha odakinn zuhog, beázik, harmadrészt még mindig nincs klíma a kocsikban, így az állomás is melegebb, végül pedig sajnos a tűzijátékból nem látni semmit.

Fotó: Kovács Pál / Telex
Fotó: Kovács Pál / Telex

Külföldi nyaralás

A hosszú, ünnepi hétvégén sokan kiruccantak külföldre, akár a hegyekbe hűsölni, akár csobbanni a tengerhez. Külföldről azonban nem igazán élvezetes az ünnepi tűzijáték megtekintése, mivel nagyon messze van a Gellért-hegy, így sajnos a tűzijátékból nem látni semmit.

Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Telex
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Telex

Valamelyik budapesti szupermarket

Fotó: Krizsán Csaba / MTI
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Ha azt tervezte, az Aldi, a Lidl vagy mondjuk a Penny valamelyik boltjából tekintené meg a pirotechnikai műsort, ne tegye, ezek a boltok mind zárva tartanak 20-án. Ami azt jelenti, hogy nem fog tudni bejutni, ha pedig valamiért már bent van, a lehúzott rolók miatt sajnos a tűzijátékból nem látni semmit.

A Mol-torony mélygarázsa

Forrás: Mol Campus
Forrás: Mol Campus

Elsőre jó választásnak tűnik a szupermagas épület, de az ördög a részletekben rejlik: a mélygarázs túl mélyen van, így sajnos a tűzijátékból nem látni semmit.

A Karmelita sajtóterme

Ha meghívást kapott, hogy a Karmelitából nézze az esti tűzijátékot, akkor nyilván arra gondol, hogy idén ön is a Dream Team tagja lett. Ha azonban a meghívó a sajtóterembe szól, az egy selyemzsinórral ér fel, ön kegyvesztett lett. A sajtóteremnek ugyanis nem sok olyan ablaka van, amin kiláthatna, így sajnos a tűzijátékból nem látni semmit.

Forrás: Miniszterelnok.hu
Forrás: Miniszterelnok.hu
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!