Két barna medve váltotta a fővárosi állatkert jegesmedvéjét

2024. augusztus 9. – 20:17

Másolás

Vágólapra másolva

Két barnamedvével gazdagodott a Fővárosi Állat- és Növénykert az intézmény 158. születésnapján. Csángó és Hargita háromévesek, a temesvári állatkertben születtek, egy ideig a Veresegyházi Medveotthonban is éltek – írta az állatkert honlapja.

Már az első sétálós napon láthatták a látogatók, hogy a korábban jegesmedvének otthont adó kifutót bejárják az új lakók, akik eddig a belső részekkel ismerkedtek.

A jegesmedvét, Lloydot májusban a nyíregyházi állatkert fogadta be. Kifutójukat 1912-ben építették ki, 2006-ban végeztek rajta nagyobb átalakítást. A jelenlegi kifutó azonban ma már nem felel meg mindenben a jegesmedvék tartásához kapcsolódó elvárásoknak, Lloyd is csak ideiglenesen lakott az állatkertben egy évig, barna medvék azonban gond nélkül tarthatók benne.

A kifutó előtti víz egyelőre alacsonyabb, mint a jegesmedvénél volt, mert Csángó és Hargita mélyebb vízzel eddig nem találkozott.

Az állatkert története során több mint 60 jegesmedvének adott otthont, ebből harminc ott is született. Az állatkert első medvéje azonban barna medve volt, Kristóf, akit Deák Ferenc is rendszeresen meglátogatott.

Ez nem jelenti, hogy többé nem lesz jegesmedvéje a budapesti állatkertnek. Az intézmény korábban közölte, hogy időlegesen használják a sziklás kifutót és az ahhoz kapcsolódó helyiségeket barnamedve-bemutatóhelyként, később, a megfelelő átalakításokkal ismét fogadhatnak jegesmedvét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!