Az Eb-győzelem után trollkodta meg Cucurella a túlértékeltségéről magyarázó Gary Neville-t

2024. július 15. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Csak eljutottunk a végéig, Gary, köszönjük a támogatásodat” – írta automatikusan eltűnő Instagram-sztorijában Marc Cucurella, a spanyol válogatott balhátvédje a győztes Eb-mérkőzés után.

Az üzenet Gary Neville-nek, a Manchester United legendás jobbhátvédjének, egykori angol válogatott játékosnak szólt, aki a Sky Sports kommentátoraként még a bajnokság előtt azt mondta, Cucurella az egyik oka annak, hogy Spanyolország nem juthat sokáig az Eb-n. „Nem volt meggyőző a Chelsea-ben. A szezon vége felé játszott néhány meccset. Agresszív, makacs, kicsi, de nagyon aktív hátvéd. Az árcédulája a mai napig mindenkit megdöbbent” – mondta a spanyol játékosról Neville.

A mértékadó transfermarkt oldal Cucurella értékét 25 millió euróra becsüli, de ezt jelentősen megdobhatja az Eb-győzelem.

Cucurella sokáig várt a reakcióval, vasárnap este, miután a spanyol válogatott a döntőben 2-1-re megverte az angol válogatottat, köszönte meg Neville „támogatását”.

Cucurella egyébként az Eb egyik legmegosztóbb játékosa lett, a spanyol szurkolók a csapat egyik kulcsembereként ünnepelték vasárnap este, a döntő alatt a jelenlévő német szurkolók viszont kifütyülték. Ennek az az oka, hogy a németek elleni meccsen (ami a német válogatott kiesésével végződött), Cucurella kezezéséért vitatható módon nem ítélt tizenegyest a bíró.

A hosszabbítás első félidejében 1-1-es döntetlenre állt a meccs, amikor a 105. percben Jamal Musiala lövése akadt el a spanyol védő bal kezében a tizenhatoson belül, amit a bíró, Anthony Taylor nem fújt le. Egyes szakértők szerint nem is kellett volna, az UEFA iránymutatása szerint ez ugyanis nem is számított kezezésnek. Mások szerint azonban igenis az volt, járt volna a tizenegyes a németeknek.

Hogy kinek van igaza, talán már soha nem fog minden kétséget kizáróan kiderülni, az Eb-nek vége, Cucurella és a spanyol válogatott egy kupával gazdagabb lett, Neville rosszmájú jóslata pedig nem vált be.

Spanyolország 12 év után lett ismét Európa-bajnok, miután hat győzelemmel a hátuk mögött az angolokat is legyűrték a döntőben. A meccset eldöntő gólt a 86. percben Oyarzabal lőtte, a gólpasszt pont Cucurella adta.

(as.com, rtl.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!