A punk frizurája nélkül már fel sem ismerték a szlovák futball legendáját

2024. június 28. – 22:06

A punk frizurája nélkül már fel sem ismerték a szlovák futball legendáját
Marek Hamšík még a Napoli játékosaként 2018-ban – Fotó: Carlo Hermann / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az égig érő kakastaréja nélkül már meg sem ismerték a szurkolók a szlovák futball legendáját, Marek Hamšíkot. Ezt maga Hamšík árulta el a szlovák válogatott pénteki Eb-sajtótájékoztatóján, ahol a frizurája is szóba került.

„Most, hogy már nincs mohawk-frizurám, az emberek az utcán gyakran nem vesznek észre! Néhány nappal ezelőtt összefutottam egy macedón szurkolócsoporttal, és nem tudták, hogy ki vagyok. Megkértek, hogy készítsek róluk egy csoportképet. Mondtam nekik, hogy ismerem Goran Pandevet, a volt csapatkapitányukat, de nem hittek nekem” – mondta Hamšík, mire nevetés tört ki a helyszínen lévő újságírók között. „De aztán ellenőrizték a Google-ben, és rájöttek, hogy ki vagyok, és utána csináltunk egy közös képet is” – tette hozzá.

Hamšík minden idők legjobb szlovák futballistája. 2007 és 2019 között több mint 400 meccset játszott a Napoliban, ahol hosszú ideig csapatkapitány is volt. Ez idő alatt olyan kultusz alakult ki körülötte a dél-olasz nagyvárosban, amiben csak Maradonának volt része korábban. A pályafutása során szinte végig viselt punk frizurája pedig a védjegye lett.

A tavalyi visszavonulása után azonban a konszolidáció útjára lépett, és búcsút intett az extrém hajviseletének. Jelenleg ő a szlovák válogatott csapatmenedzsere, az ő ajánlására lett a válogatott szövetségi kapitánya a volt nápolyi pályaedző, Francesco Calzona. Akivel eddig elég sikeresek is az Európa-bajnokságon, az E csoportból 4 ponttal továbbjutottak, most pedig várják az angolok elleni vasárnapi nyolcaddöntőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!