Mandiner a német-magyar meccsről: Hiába a vereség, a mi mezünk legalább nem rózsaszín

2024. június 20. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Most talán sokan irigylik a házigazdát, de aki a 2-0-t talán elcserélné velük, gondoljon arra, hogy vannak fontosabb csaták és másfajta győzelmek is az életben. Én nem bánom, hogy nem vagyok a rózsaszín mezes németek honfitársa, akik Ilkay Gündogan és Jamal Musiala góljaival nyertek”

írta cikkében Ungváry Zsolt, a Mandiner szerzője, amivel meg is magyarázta, miért nem kell búslakodni a németek elleni 2-0-s Eb-vereség után. Eszerint a fontosabb csatát, ami többet ér bármilyen 3 pontnál, valójában mi nyertük: a magyar válogatottnak nincsen rózsaszín meze, és bevándorló hátterű játékosok sincsenek a keretünkben.

Jah de, mégis vannak. Ott van például a francia származású Loïc Nego, akinek a gólja nélkül egészen biztosan nem jutotta volna ki a válogatott az előző Európa-bajnokságra, de említhetjük a szerbiai születésű Kerkez Milost is, aki több évtizedes hiányposztot töltött be a magyar válogatottban.

Gündogan és Musiala – Fotó: Marijan Murat /dpa via AFP
Gündogan és Musiala – Fotó: Marijan Murat /dpa via AFP

Ami pedig a rózsaszínű mezt illeti: van egy kis olasz focicsapat, a Palermo, amelyik több mint száz éve rózsaszínben játszik, és ez eddig senkit sem zavart Magyarországon, skandalum! Még akkor sem akadt fenn ezen senki, amikor Sallai Roland vagy Balogh Norbert viselte a mezüket. Ha viszont a német válogatott öltözik halvány lila dunszt színű mezbe, amellett valamiért nem lehet elmenni szó nélkül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!