Versengve udvariaskodott egymással Putyin és Kim Dzsongun az orosz elnök limuzinjánál

2024. június 19. – 07:23

Másolás

Vágólapra másolva

24 év után visszatért Észak-Koreába az orosz elnök. Vlagyimir Putyint a repülőtéren hosszan köszöntötte Kim Dzsongun, majd elindultak a vendég saját limuzinjához, ahol a protokoll majdnem egy végtelenített hurokba fordult: nem tudták eldönteni, ki is szálljon be előbb az autóba.

Kézenfekvő lett volna, hogy Putyin menjen előre, hiszen a házigazda az észak-koreai diktátor volt. Na de a limuzin az orosz diktátoré, tulajdonképpen orosz felségterület, ahol meg ő a házigazda.

A nyugati szankciókkal sújtott két ország vezetője háromszor ismételte meg az egymást előreengedő mozdulatot, de valahogy egyik sem akarta, hogy a másik a háta mögé kerüljön.

Végül Kim Dzsongun találta meg a kiutat a végtelenített jelenetből, és ravaszul inkább megkerülte az autót, hogy a túloldalon szálljon be. Így el is fogadta Putyin gesztusát meg nem is, és az orosz elnök sem utasította vissza az övét, elvégre az eredetileg szétudvariaskodott oldalon mégiscsak Putyin szállt be. Sőt, talán egy kicsivel előbb is tette, mint a másik oldalra átsétáló Kim Dzsongun, bár a Kreml hivatalos videóján ezt a pillanatot már épp levágták. A jelenet 2:34-től látható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!