Nagyot nyert a szentgotthárdi, független Orbán Viktor

2024. június 10. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a Telex fennállása óta egyszer sem volt hajlandó interjút adni nekünk, ahogyan a független sajtó más képviselőinek se – így hát kénytelenek vagyunk a hivatalos és nem hivatalos programjain megpróbálni a közelébe férkőzni a kameráinkkal, hátha szóba áll velünk. Nem úgy névrokona, a szentgotthárdi Orbán Viktor, aki 2019 óta független önkormányzati képviselő a városban, és néhány hete beszélgettünk vele az újraválasztási esélyeiről.

Úgy tűnik, ez jó ómen volt, mert az egyéni listán 51,8 százalékos eredménnyel simán bejutott Szentgotthárd képviselő-testületébe. Itt egyébként hat független és két fideszes képviselő fog ülni, a polgármester a fideszes Huszár Gábor lesz.

A Magyar Péter név jóval gyakoribb, mint az Orbán Viktor, ezt mutatja, hogy neki öt névrokona is elindult a választáson, változó sikerrel:

  • A kutyapártos Magyar Péter Újpesten 19,4 százalékot kapott a választókerületében, és nem jutott képviselői székhez
  • Az Egerhez közeli Szomolyán a fideszes Magyar Péter viszont igen (47,4 százalék volt az eredménye).
  • Dorog 2. számú választókerületét megnyerte a független Magyar Péter 34,5 százalékos eredménnyel (a fideszes jelölt itt mindössze 13 százalékig jutott).
  • Gyálon a szintén független Magyar Péter kikapott a fideszes ellenfelétől polgármesterjelöltként és egyéni képviselőként is.
  • A Veszprém megyei Gógánfán az ugyancsak független Magyar Péter 61 szavazatot kapott, egy 15 százalékos eredményt jelent, és vereséget.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!