A polgármester Gáspár Győző akciójáról: Nincs ilyen támogatásra szükségem

2024. június 4. – 07:28

Másolás

Vágólapra másolva

„Persze, hogy aggályos az egész. Engem is hideg zuhanyként ért. Szó sem volt arról, hogy Gáspár Győző ilyen kampányolásba kezd, eszembe sem jutott ilyen” – mondta a Blikknek Morvai János, Kál független polgármestere, miután Gáspár Győző a káli gyereknapi rendezvényen kampányolni kezdett Morvai mellett. Azt mondta, ha elég sokan „visszajelölik” – azaz ha megszavazzák – a polgármestert, akkor elhozza Marics Petit Kálra, sőt, azt is állította, hogy a Valmar énekesével egy házban laknak Salgótarjánban.

A kéretlen kampányolás erős hullámokat vetett: a gyereknapi eseményről készült videó alá előbb Marics Peti kommentelte, hogy szedje már össze magát Gáspár, és miért kell őt a tudta nélkül politikai kérdésekbe beleverni, majd most a Blikk megkeresésére a település polgármestere fejtette ki, mennyire nem ért egyet a történtekkel.

„Nem erre kapott megbízást, a szerződés megkötésekor viszont nem voltam jelen. A rendezvény előtt beszéltünk néhány percet, de ilyesmi akkor sem került szóba. Műsorvezetés, főzőverseny zsűrizése, ennyi lett volna a feladata. Már tizennégy éve vagyok polgármester, szerintem eleget letettem az asztalra, nincs ilyen támogatásra szükségem” – magyarázta a lapnak Morvai, aki azt is mondta a lapnak, hogy szerinte ez az akaratlan reklám nem hoz szavazatokat neki, „inkább elvesz belőle”.

A lap beszélt Marics menedzserével is, aki azt mondta: ahogy eddig, úgy ezután is határozottan távol tartják magukat a politikától. „Semmiről nem volt tudomásunk, ami ott elhangzott, el vagyunk képedve, hogy ez megtörténhetett. Peti felhívta Győzőt, aki semmilyen értelmezhető magyarázatot nem tudott adni arra, hogy miért mondott ilyeneket. Bocsánatot kért Petitől, és tisztázták, hogy ilyen soha többet nem fordulhat elő.” Akkor az üggyel kapcsolatban kerestük Győzikét, aki írásban annyit reagált, hogy jövő hét keddig külföldön forgat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!