A pótlóbuszt pótló busz volt a MÁV szombati kalandjainak főszereplője

2024. június 1. – 20:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az utóbbi hónapok vonatkéséseiről és műszaki hibáiról szóló híradásokat figyelve bárkinek joggal lehet olyan érzése, hogy a MÁV alapvetően nem vasúttársaság, hanem mémgyár, amely az utasok számára bosszantó eseteket felhasználva gondoskodik a közönség szórakoztatásáról.

Szombaton délelőtt, a Mávinform Facebook-oldalán közreadott bejegyzésben azt írták, hogy a Medgyesegyházáról Mezőhegyesre induló vonat előreláthatólag 30-40 percet késni fog, mert indulás után lerobbant a Békéscsabáról Medgyesegyházára közlekedő vonatpótló busz, ezért pótlóbusz pótló buszt kellett küldeni az utasaiért, akik így csak 30-40 perces késéssel érkeznek majd meg a Békés vármegyei kisvárosba.

Aki rendszeresen vonatozik Magyarországon, az kénytelen hozzászokni a hasonló forgalmi zavarokhoz, mert körülbelül hárommillió percet, vagyis öt év nyolc hónapot késtek a MÁV vonatai tavaly, ami a jelenlegi módszertan szerinti számítás 2017-es bevezetése óta a legrosszabb eredmény. Az elmúlt hat év adatait nézve látszik, hogy a Covid idején volt egy javulás, de azóta drámai ütemben romlik a vasúttársaság teljesítménye.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!