Tömegpusztító tréfafegyvert szabadított Magyarországra Debrecen

2024. május 27. – 15:44

Másolás

Vágólapra másolva

Szerintem soha nem volt életemben olyan pillanat, amikor arra gondoltam, hogy kifejezetten szeretnék meghallgatni egy viccet, de olyan egészen biztosan nem volt, hogy szeretnék meghallgatni százat egymás után. Pedig ez az üzleti modellje a frissen indult debreceni Röhej Rádiónak, ami állítása szerint a világ első kifejezett viccrádiója. De mint megannyi dolog, csak azért, mert lehet ilyet csinálni, nem biztos, hogy kell.

A Röhej Rádió ugyanis tényleg semmi másból nem áll, mint hogy egy ember vagy egy mesterséges intelligencia felolvas vicceket. A kettőt onnan lehet megkülönböztetni, hogy a számomra egyelőre ismeretlen felolvasó néha kattint egyet az egerével, halkan fészkelődik, egyszerűen emberhangot ad ki.

A mesterséges intelligencia ezekre a dolgokra mind képtelen, tehát olyan, mint egy laborban kitenyésztett, a fene tudja honnan előrángatott, kiborg-rádiókabarés, ami annyira jól teszi a dolgát, hogy egy viccpromptra („Mi a különbség az autó és a tű között?”) két variációt is mond, gépiesen felsorolva őket egymás után, elmondva, hogy ezt most az egyik, az most a másik változat.

Pár percig hallgattam, és igen, most vicceket fogok elmagyarázni: volt Egészségedre-rovat, ami abból a hangeffektből állt, hogy valaki sokáig szipogott, tüsszentett, majd más azt mondta neki, hogy „egészségedre”. Három különböző Chuck Norris-viccet hallottam. Kétszer elhangzott, hogy „A Röhej Rádió üdvözli a határon túli hallgatóit. Helló, Olaszország!” Volt egy „Fordított viccek”-rovat is: egy viccet visszafelé meséltek el. Hangeffektek nincsenek, nincs taps, nevetés, nincsen senki, aki élvezné a vicceket, engem is beleértve. Csak a fészkelődés marad.

Időjárás-jelentés, hírrovat, útinform büszkén nincsen műsoron, csak reklám, ami a szondaszerű hallgatás közben a rádió „viccügyi igazgatóját”, Keserű Tomi humoros vőfélyi szolgáltatásait reklámozza, mint például az I. Debreceni Cicás Lagzi. A szerkesztőségben kisebb zavart okozott, amikor beküldtem az egyik csetszobába, ugyanis mindenkit, velem együtt hosszú időre megbabonázott. Lehet ilyet? Szabad? Nem kellene ezt szabályozni? Mit szól ehhez az NMHH? Vajon monitorozni fogják? Mekkora veszélyességi pótlék mellett?

Nagyjából 7-8 percig hallgattam, ami idő alatt azt vettem észre, hogy csökevényesedek, a mozdulataim lelassulnak, az agyi képességem csökken, a tudatállapotom módosul, hirtelen azt sem tudom, hogy milyen térben vagyok és hol. Amint lekapcsoltam a Röhej Rádiót, mint a hipnózist feloldó csettintés után, hirtelen tisztában voltam a környezetemmel. És megígértem magamnak, hogy soha többé.

A Röhej Rádiót itt lehet hallgatni. Itt pedig a rádió honlapja érhető el.

Az infót köszönjük a Media1-nek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!