Parlamenti árnyékboksszal búcsúzott Budapesttől Evander Holyfield

2024. május 26. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

„Tényleg kellemes volt Budapesten” – írta ki Instagramjára Evander Holyfield, neves bokszlegenda egy videó kíséretében, amin árnyékbokszol a Parlament épületében.

Holyfield a péntek esti profi gálára érkezett a Vasas Jégcentrumba, aminek Bacskai Balázs búcsúmérkőzése volt fő attrakciója. Az est főmérkőzésén Bacskai Balázs diadalmaskodott a dán Kim Poulsen felett, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú Európa-bajnoki övét a sztárvendég Evander Holyfieldtől vette át.

A 61 éves legenda kedden 13 óra előtt két korábbi profi és amatőr magyar világbajnokkal, Kovács Istvánnal és Erdei Zsolttal bemelegítést vezényelt a BVSC, illetve a Madárfészek és a KSI ifjú öklözőinek, majd beavatta a fiatalokat a bokszzsák megfelelő használatába.

A nehézsúlyú vb-övet karrierje során négyszer is visszaszerző klasszis az eseményen mindenkivel fotózkodott – így többek között Kovács Kokó Istvánnal, Erdei Zsolttal, és Bunyós Pityuval, valamint Növényi Norberttel is –, majd néhány percig az összegyűlt újságírók kérdéseire is válaszolt, írja az MTI.

Beszélt arról, hogy manapság is minden nap edz és igyekszik jó formában tartani magát, illetve azt is elárulta, George Foreman ütött a legnagyobbat, viszont Mike Tyson volt az, aki egyedüliként képes volt egy meneten át végig, három percen át ugyanazzal az intenzitással ütni, legjobb meccsének pedig a Riddick Bowe elleni második csatáját nevezte, amit 1993 novemberében vívott és nyert meg többségi pontozással, visszavágva ezzel Bowe-nak az egy évvel korábbi vereségért.

Nemcsak a Parlament épületében járt, hanem Orbán Viktor is vendégül látta a miniszterelnökségi épület teraszán. Ezt Orbán Viktor Instagramjáról lehet tudni, ahol a miniszterelnök azt írta a közös fotó mellé:

„Találkozó egy igazi legendával. Evander Holyfield a házban. 😎🥊”

A korábbi cirkáló- és nehézsúlyú vitathatatlan világbajnok amerikai sztársportoló Rijadból utazott Magyarországra. A szaúdi városban a helyszínen tekintette meg Olekszandr Uszik Tyson Fury elleni profi világbajnoki címmérkőzését, melyet előbbi nyert meg megosztott pontozással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!